lördag 7 december 2013

Vikten av att känna en polis - och lite annat på väg mot Basse.

Vi missade bussen till Basse imorse. Shit! Nåväl, vi hittade en som gick till Bansang på 1,5 timme. Det är drygt halvvägs till Basse. Den satsade vi på. 1,5 timme blev 4 timmar typ... Det händer så mycket på bussarna i Afrika, ni vet.
Dels är dom väldigt fulla - och folk ska av och på, mest på, hela tiden. Geten som skulle upp på taket, ville inte alls ligga där...men till slut så...

Det är bältestvång i Gambia, i framsätet. Åtminsone för föraren och en av de två passagerarna. Nu fungerar förstås inte bältena, men man kan ju alltid knöla fast dem mellan sits och ryggstöd.
Elisabet slarvade lite med detta och hade det bara i knät... Detta uppmärksammade en nitisk (en av alla!) polisman och stort tumult uppstod. Ord stod mot ord - hur skulle detta sluta??
Då tog Kent fram telefonen och ringde vår vän polisofficieren från gårdagen. Och vips var vi på väg igen - utan böter!

I Bansang blev det bussbyte och ny tur på ca två timmar innan vi nådde Basse. Ett hotell...hmm... en säng i alla fall och vatten i duschen har vi fått tag på. Maten är det svårare med dock.
Till sist skar en kvinna upp lite potatis och ägg åt oss. Hon lovade oss en brakmiddag ikväll med spagetti och bönor...mums...

Vi har ockås letat oss ner till floden och bokat en tur på floden imorgon. En man ska ut och ro oss i fyra timmar, medan vi tittar på fåglar och latar oss.

Nu ska vi titta lite på deras internetcafé - internet är inte utbrett i Gambia!

On the road again, to Basse!

Stannat för lite lastning, bla en lite get ska upp...

... geten fastbunden, lastat och klart!

Bussbyte i Bansang. Bettan, ska jag knyta fast dörrarna?

I Afrika väntar man!

LUNCH! Gambiansk pyttipanna!

Promenad i Basse stad

Bira bira...

Balkongutsikten höger...

... vänster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar