tisdag 25 september 2012

Södra Balkanhalvön sep 2012 - Ulcinj dag 1!

Sovmorron - till kl åtta. Bussen till Ulcinj skulle inte gå förrän 12.15, så vi hade gott om tid.
Vi har tidigare nämnt att busschaufförerna kört tämligen försiktigt i bergen, vilket ju känns bra. Tyvärr bröts trenden idag, med en chaffis och medhörande biljettpojke, som nog kom direkt från Kindergarten... Vi var glada att vi kom helskinnade fram!

Busstationen i Ulcinj låg en bit utanför centrum, vilket gjorde att vi först var lite skeptiska till att stanna. Dock var alternativet inget annat, eftersom bussen till nästa anhalt Skhodra i Albanien, inte avgick förrän dagen därpå. Vi hittade dock ganska snart ett trevligt boende. En äldre par som, liksom många, många andra - hyr ut ett antal rum till turister. Eftersom turistsäsongen som sagt är över, är antalet rum betydligt fler än turisterna.
Detta äldre par blev överlyckliga över att få gäster - och dessutom svenskar!! Européer står högre i kurs än folk från Balkan! Vi betalar 10 Euro per perosn och natt och då ska vi få frukost - hemlagad, enl önskemål...

Vi bjöds på kaffe när vi fått vårt rum och värdinnan tog sig genast ann våra smutsiga kläder - självklart skulle hon tvätta dem! Vi tog en promenad ner till centrum och tittade på den "lilla" stranden, den stora (16,5 km lång) ligger två km utanför stan och "the ladies beach" hittade vi aldrig.

Besökte Gamla stan, som kryllade av restauranger - dock tomma, eller stängda. Tydligen var det mycket fler turister här för några år sedan.¨ På tillbakavägen skulle vi äta på restaurangen närmast vårt boende. När vi kom dit satt vår värd där och bjöd genast in oss på en aperitif!
Han förklarade också att han imorgon efter frukosten, skulle visa oss runt till dels "stora" beachen och dels en stor olivlund, per bil - givetvis GRATIS. När vi så småningom återvände till vårt boende, hängde den rena tvätten ren och fin på sträcket i trädgården - trosor och kalsonger längst bak förstås!

Vi stannar alltså två nätter här - trots att internetet inte fungerar riktigt, mannen muttrade något om att frun inte betalat räkningen...tja, inte vet vi! Vi sitter just nu på Restaurang Pappillon som har gratis WiFi och som ligger granne med vårt boende.
För övrigt är tyska mycket gångbart här, så nu har vi plockat fram dom gamla tyskakunskaperna också - det är kul!

Kent tillsammans med familjen Mehmedovic
Adresa: Vëllezërit Frashëri.
Ulqin 85360 - Montenegro

Rummet och en god bok, hur nu en bok kan vara God?

Kiwi, inte fikon som någon försökt lura i mig hela resan. Kiwi växwr i nästan varenda trädgård, tillsammans med vindruvorna

Tvätten på tork

Husfrun x 2

Husfrun + Big man

Little man, little wife

Big brother!

Lilla beachen

Hamnen och old town

På väg upp till Old town

Vy över hamnen

Vy över beachen

Uppe på toppen av old town...





Tack till herr och fru Mehmedovic för två härliga dagar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar