lördag 29 mars 2014

EL SALVADOR - Suchitoto!

Frukost på "vanliga" stället, där vi också fick goda råd om kommande resrutt till Suchitoto.
Buss till La Palma, tre km bort. Där fick vi byta till buss mot Aguilares. Denna buss, som vi hittade i värmen efter lite letande, skulle avgå kl 11, dvs 30 min senare. Detta blev de hittills varmaste 30 minutrarna! Bussen fylldes - med folk och grejor, samtidigt som försäljarna trängde sig mellan alla för att sälja sina prylar - allt mellan frukt och godis till läkemedel som botade ALLT! Självklart levererade solen sina varmaste strålar just där vi satt.

Första sträckan rullade sedan på ganska bra, när chauffören väl fått tryck under bromsarna dvs. Efter ca 45 min svängde vi upp på en typ traktorväg. Återigen - hur i hela friden kan dessa bussar kränga sig fram på dylika vägar?

Sista biten var asfalt igen och så småningom rullade vi in i denna trevliga lilla stad! Varmt så in i h##e bara..

En vänlig man visade oss fram till detta eminenta hostel - bara ett fåtal rum, med fina uteplatser, tillgång till kök (och micro - hurra för eget kaffe när man vill!) och möjlighet att få all tvätt tvättad.Torr på nolltid!

Hungriga vandrade vi iväg och tyckte maten var dyr... Men är man hungrig så är man. Rejäla portioner mat med dryck x 2, för 20 dollar, ok för denna gång. Hit har nämligen turismen hittat delvis. Fast boendet är billigt - 14 dollar/rum och natt.

Framåt kvällningen tog vi en liten promenad för att hitta en barberare, vilket vi också gjorde. Munter stämning när Kent återfick sin vanliga frisyr - den på 0 cm.

Imorgon blir det promenad en kilometer - mas o menos - för att besöka ett annat hotell som har pool. Vattenfallet som vi tänkt oss till för ett svalkande dopp var nämligen tomt på vatten så här års!

För övr behöver vi hitta ett par nya skor till Kent - just nu går han i tunna flipflops. Får se om de håller till poolen imorgon!

Jaa.. du har en stor picka du, spännande, men du vet inte var bankomaten ligger!?

Jaha... ännu ett torg! Men denna lilla by är underbar, här skulle man kunna pensionera sig!

En liten härlig sidogata till torget

Pink Panters house!

Här är det så varmt så man skulle behöva dubbla flipflop på fötterna!

"Hemma" på vår gata i stan...

Foto taget från vår terrass

Lite vila och chatt, sen till barberian...

Jiiiihaaaaa.... Mis Amigos!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar