onsdag 26 mars 2014

HONDURAS - Santa Rosa de Copán!

Vi äntrade bussen först, tätt följda av el mafioso - typ ägaren av bussen. Detta var en stor, fet man som styrde allt runt biljetter och vem som skulle sitta var, med hjärnhand. Chauffören och de två biljettpojkarna gjorde som han sa och i slutet på resan delades lönen ut, i form av några sedlar. När han blev hungrig stannade bussen och någon sprang mellan buss och butik, på hans direktiv. Roligt att bevittna, tyckte fler än vi...
Tre timmar tog resan ung, hit till Santa Rosa. Vi blev tvugna att ta taxi upp till centrum, för det var en bit. Framförallt var det väldigt mycket uppför!

Sedan gick och gick och gick vi. Något hotell i vår prisklass fanns inte, förrän vi slutligen hittade detta "Micro Hotel". Problemet med avloppslukten är nu åtgärdad, så det är helt ok.
Mannen i huset tyckte Kent såg hungrig ut, så vi bjöds in i deras vardagsrum på en snabblunch - friterade kycklingbitar o lite grönsaker. Kycklingen smusslade vi ner i väskan - allt för flottigt - men tanken var ju god och frun bjöd dessutom på god mangodryck.

Därefter tänkte vi oss lite "riktig" mat. Detta var inte det lättaste. Vi är nog ganska ensamma som turister här, så vi fick leta... Till slut chansade vi på en kinarestaurang. Detta var en nitlott! Så äcklig mat, rent ut sagt. Kents kött var mer som skinnbitar. Elisabets fisk och grönsaker totalt smaklöst. Vi fick helt enkelt lämna maten. Dessutom den helt klart dyraste maten så här långt!

Ett café lite längre fram fick stilla värsta hungern och nu har vi handlat lite att smaska på här på rummet. Finns en trevlig balkong, just nu dock väl varm.

I morgon ska vi försöka ta oss över gränsen till El Salvador. Bör inte ta mer än några timmar - kanske fyra.

Det vackra torget i Santa Rosa de Copán

En skoförsäljerska hjälpte oss till slut att hitta en bra restaurang. Tyvärr var det mesta fritterat...

Senare hitta vi en Kinakrog... WoW, kan va kul att testa, tyckte vi!... Ölen var Grande -och serverades med plastmuggar...

... matportionerna var även dom Grande! Men, mina kära vänner, detta skulle jag inte ens servera till stadens hungriga hundar!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar