torsdag 20 mars 2014

GUATEMALA - Resan mot Cobán!

Bussen gick tidigt, men inte när vi trodde förstås. Eftersom vi var där 1,5 timme innan den skulle avgå, tog vi en annan till Los Encuentros och bytte där till Guate-bussen. Den var FULL! Det är otroligt att en proppfull buss kan bli ännu fullare, men det kan den!
Väl framme hade vi fått uppgift att vi behövde ta en taxi för att byta busstation. En timme skulle detta ta. Det tog väl ca 20 min, men betalt tog de!

Här var det gott om plats och kl 10 (tja 10.30...) rullade vi iväg. Guatemala City är en stad full av beväpnade vakter - i princip utanför varenda butik. Det tog en stund att ta sig ur staden, men sedan bar det av upp i bergen - och ner - och fram och tillbaka... Vägarna var dock bra och bussen höll påfrestningarna i kurvorna. Ett drickastopp blev det och resan slutade på ca fem timmar från Guate.

Cobán, dit vi alltså styrt kosan, är en trevlig stad, även denna med branta backar upp och ner. Vi bor på hotel Centro, helt ok, med egen toa, dusch och gigantisk fjäril... Har aldrig sett något liknande!! Han förpassades dock ut genom fönstret efter beskådan.

En god middag har nu intagits - efter att ha livnärt oss på skorpor och vatten under resan - man vill ju inte bli nödig i onödan...

Imorgon blir det promenad till bussen mot Lanquin. Boende bokades just - tur det, vi fick visst sista rummet :)

Toabesöket avklarat på Monja Blanca innan avgång...

Halvvägs. Nytt toabesök, dricka och en glass

Framme i Cobán city. Här utanför Katedralen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar