söndag 16 mars 2014

GUATEMALA - Antigua!

Det gick jättebra att komma på planet i Miami, likaså att rulla ut på startplattan. Därefter kom problemen. Något fel på motorn gjorde att vi vackert fick rulla tillbaka och så småningom även byta plan. Två timmar senare var vi dock i luften. Flygresan gick ok, sov mestadels. När vi påbörjade inflygningen kom nästa problem - en lösspringande hund på landningsbanan. Vi cirklade en stund och hunden infångades.

Väldigt smidigt genom pass och security - inga köer. När vi kom ut i ankomsthallen stod vår efterlängtade taxikille där.... INTE...
En vänlig man ringde hotellet, men där sov man... Slutligen dök han dock upp  VÅR man och vi fick vår transport till sängarna!! Sovit som stockar!

Dagen har vi tillbringat med att strosa runt i denna mysiga stad, kombinerat med att vila upp oss i hängmattorna på takterrassen. Vi borde lärt oss - men ÄNDÅ lyckades vi bränna oss! Skit också!!

Staden är som sagt mysig, med kullerstensbelagda gator, trevliga plazor och en marknad där Kent köpte sin Guatemalakeps. till lunch blev det någon slags burritos, som kanske inte var det bästa vi ätit - samma "blad" som i maten i Laos. Nu vet vi alltså vad vi INTE ska äta imorgon.

Har funderat lite fram och tillbaka ang morgondagens transportering till Panajachel - local buses eller shuttle via hostelet. Eftersom det är en bit att gå till busstationen får det denna gång bli det sistnämnda - Kents hosta är inte att leka med och troligen är inte en långpromenad det han längtar efter kl 07 imorgon. Vi lär hinna åka lokalt senare denna resa!

Ev väljer vi att avsluta resan här i Antigua också, finns mycket vi skulle vilja göra som inte orken räcker till just nu. Bl a kliva upp på en av de aktiva vulkanerna. Vi får se hur det ser ut med tiden...

Nu blir det vila, en god bok och en öl på rummet. Kent har köpt hostmedicin - både den som apoteket säljer och den som innehåller procent... Tror han föredrar procentdrycken!

Vårt fina hostel i Antigua - Villa Esthela

På takterrassen kan man njuta av vulkanerna som reser sig genom molnen... dit upp SKA vi!

Om man ska bränna sig, är detta en bra plats...

... för oss båda!

Vy åt andra hållet. Finns ju även sådant som inte är så vackert

Gamla kullerstensgator. Kanske kommer stenarna från vulkanerna?

Lunch i Parque Central, Antigua Guatemala

Efter lunchen ville några studenter från byn träna på sin engelska... å vi fick träna på vår Spanska!

Underbara, färgglada bussar.

Nu ska vi på marknad...

... och shoppa!

Liten promenad i den vackra parken - Parque Central, Antigua Guatemala...

Sen hem och vila - Finns det sjukdomar, finns det medicin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar