onsdag 19 mars 2014

GUATEMALA - Lago Atitlán!

Båttur och besök i fyra olika byar. Lago Atitlán

Halvnio satte båten fart ut på sjön. Hittills har förmiddagarna bjudit på klarblå himmel, för att sedan molna på sig lite under eftermiddagen. så också idag.
Första stoppet var San Marcos, den minsta av byarna vi besökte. En liten och mysig by, dock hade turismen hittat hit också. Här hade man kunnat övernatta någon natt.

Alla fyra byarna är uppbyggda på liknande sätt - en gata som går brant uppåt, kantade av mängder av shoppingmöjligheter. Inte ens vi kunde låta bli - ett skärp som man knyter, för att slippa ta av sig när man går genom passkontrollen. Vi har letat världen över, men inte hittat förrän nu!

Vi besökte sedan i tur och ordning San Juan, San Pedro och sist Santiago, vilken var klart störst. Vi hade ung en timme på varje ställe, vilket räckte gott till att kämpa upp för den branta bygatan, strosa runt lite, ta en dricka och sen återvända till hamnen.

Det var en trevlig båttur mellan byarna, hyfsat tempo så det fläktade bra!

Tillbaka i Panajachel blev det middag. Vi var hungriga som vargar - och törstiga... Kents alkoholfria öl på ön Santiago, avhjälpte visst inte detta...

Nu ska vi ta en lugn kväll, samt packa ihop. Bussen mot Guatemala City går tidigt - tror vi.

Dags att kliva ombord

På väg...

Promenad på San Marcos

Vy från San Marcos

Vy från San Juan

Vy från San Pedro...

Santiago...

Blå ettikett = Non alcoholic!

Nytt skärp på Santiago

På väg tillbaka...

Just nu, tycker ni därhemma, att snö å kyla är ett problem... Själv ömsar jag skinn för att det är för varmt just nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar