måndag 31 mars 2014

EL SALVADOR - Bussdag mot playan i Sonzal!

Riktigt flyt med bussarna idag, åtminstone i början. Bussen från Suchitoto svängde just runt hörnet när vi dök upp. Bara att kliva på och ta plats. Tog väl ca en och en halvtimme innan vi var framme i San Salvador, terminal Oriente. Där behövde vi ta oss till en annan busstation - occitdente - för att komma vidare söderut. Detta gick fint. Hann köpa en kringla till Elisabet, som var hungrig. Det var Kent också, men ville inte ha kringlor till frukost...

Bussen tog oss genom stadens marknadsområde, vilket innebär att det inte gick så fort... men trevligt att titta ut. Vi kom ca 500 m för långt, innan vi och chauffören var överens om att vi nog skulle gått av lite tidigare. No problems, bara att knalla tillbaka.
Shoppade en bit ananas, innan vi hoppade på bussen mot La Libertad - playan. Denna buss var tyvärr full. Jättefull. Det innebar att vi fick stå merparten av resan på drygt en timme. Synd - man ser så dåligt ut när man står i en skolbuss.

Nåväl vi kom till La Libertad och där var varmt och rörigt. En dricka på playan och toabesök innan vi hoppade på nästa buss - mot El Sunzal, som vi trodde. Bussen gick dock inte ända fram, så vi fick invänta nästa - som tog oss hela vägen. Detta var dock onödigt, för det var inte långt. Kunde lika gärna gått.

Efter en svettig promenad hittade vi med några kanadensares hjälp ett hostel för 12 dollar, vilket får anses billigt. Inget wifi, annars helt ok, kommer dock bli varmt!
Detta är ett utpräglat ungdomsställe, med unga entusiaster som skuttar fram på surfingbrädorna på dagarna. Detta gäller överlag här längs kusten.

Vi har badat, javisst, men det är för höga vågor för att det ska bli riktigt njutbart. Man får passa sig så man inte hamnar i baksuget. Sand överallt!

Problemet idag blev att hitta mat så här på kvällningen. Frukost och lunch serveras överallt, men middag är det värre med. Det är ett ganska öde ställe här - går man en bit så kommer man till hotellområde, fast ganska sjaskigt sådant.

Vi har dock fått middag nu - grillad fisk. Helt ok, fast lite snålt tilltagna portioner. Sitter nu i varsin hängmatta utanför vårt rum. Imorgon drar vi vidare.. vi är inga surfare, så känner oss nöjda med våra dopp i Pacific Ocean nu. Sonsonate blir nästa stopp, för bussbyte mot Santa Ana - tror vi. Tyvärr går bussen redan vid sex, men det är bara att masa sig upp.

Nu börjar surfarna ramla in här - kan nog bli livat framåt natten...

Framme på terminal Oriente. Rörigt, rörigt, men allt flyter på och funkar bra ändå.

Från bussen kan man shoppa genom fönstret...

men alla kan inte åka med på denna buss, bara strl S, M och L!

En bira på La Libertads playa, sen vidare med nästa buss...

El Sunzal - SurfPlayan!

Påminner om Playa Matalascañas

Nere på playan lagar en snäll tant mat åt oss, stekt firre, Jättegoda barnportioner!

Lämnade den friterade skallen till fåglarna.

Promenad i solnedgång på playan...

med den förbannade solen i ögonen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar