fredag 21 mars 2014

GUATEMALA - Lanquin!

En lagom tidig morgon - 06.30 - att vakna. Kort promenad till ett frukostställe. Detta visade sig bli två enorma koppar kaffe, två typ kubb för Elisabet och kött och bruna bönor för Kent. Köttet totalt otuggbart, men det blev i alla fall billigt, ca 15 kr totalt.

Hittade efter lite letande Monja Blancho-busstationen. Kartan i LP stämde inte mycket... Busstationen rymde ett stycke minibuss, men den skulle avgå om tio minuter, så det var bra.

Vägen gick upp och ner även idag, största delen på helt ok asfalterade vägar, sista milen på grusvägar som stundtals var lite på gränsen... branta stup, utan så mycket till väggren. Chauffören tog det dock lugnt och vi hamnade efter ca tre timmar här i Lanquin. Här är varmt och vackert!

Vi bokade alltså ett rum igår redan, tydligen det sista. Detta fick sin förklaring när vi såg den franska skolklass som fyllde större delen av "campen". Vi har nu typ lyxsvit, med toa och badrum - där handfatet är i glas... Tjusig veranda med utsikt över den strömmande, vackra floden och bergen i bakgrunden.

I den strömmande floden hör till att man ska bada. Tjo, vad det gick. Man började en bit upp och gled sedan i hög fart nedför, tills man kämpade sig i land. Häftigt!

Vi har tagit en promenad ner på byn, men värmen tar på! Lunch på byns enda restaurang - vi avstår buffén vid långbord med övriga gäster på vår camp...

Den fortsatta promenaden hade vi sällskap med en hund, troligen tillhörande campen. Denne snarkar nu här ute på verandan, ikapp med Kent som tar sig en lur på sängen.

Tvätten är inlämnad för tvättning och ska snart hämtas. Imorgon blir det utflykt till Semuc Champey - riktigt vad det är vet vi väl inte, men man kan bada där.

Kl 16 kommer internet - sägs det.

Snart dags för avfärd mot nya mål.

Rast #1

Som vanligt på dessa turer så ska det gå så nära kanten som möjligt. Avstånd ner till dalen ca 500 m!

Framme i byn Lanquin. Nu ska vi bara hitta rätt på vårt hotell...

... sådärja, promenad i ca 20 min i 30-gradig värme är vi till slut rätt...

Härlig plats att vara på...

... och bada... i floden! Hej, vad det går undan! I go with the flo...

Vila och en bira efter ett tungt bad, för jobbigt var de att vara mot strömmen....

... samma för frun!

Vy från vår stuga...

Promenad i vår trädgård.... så satte han sig ner å lukta på.... Näee... jag stod upp och luktade på blommorna!

Min nya kompis "Perro". Nu ska vi lägga oss och vila en stund... lite för varmt för oss gossar...

... sen efter vila blev det en promenad ner till restaurangen för en bit mat. Självklart följde "Perro" med oss som vår Bodyguard!

MOVIETIME!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar