tisdag 18 mars 2014

GUATEMALA - Sololá!

Frukost och sedan bar det av till Sololá, för en titt på marknaden där. Vi valde att åka dit istället för till den mer kända Chichicastenango av två anledningar - dels är denna betydligt närmare, bara nio km bort, och dels är det en marknad för ortsbefolkningen. Således färre turister.

Vi tog en av de färgglada chickenbussarna - amerikanska, avlagda skolbussar som piffats upp utseendemässigt. Motormässigt är nog inget gjort...

Sololá ligger alltså nio km härifrån, uppåt. Brant uppåt. Seeegt i backarna, men vi såg att vi på tillbakavägen kunde förvänta oss ett mycket högre tempo...

Marknaden var som de flesta marknader - det mesta fanns... Den var av någon anledning dessutom placerad högst upp i staden, så det var bara att klättra.

När vi var nöjda hade vi också kommit fram till att vi längtade efter en nio km lång promenad tillbaka - till förmån för höghastighetsbussen.

Vägen var väl inte direkt promenadvänlig, men vi hade koll på trafiken. Magnifik utsikt över Lago Atitlan och dess vulkaner. Blev några glass- och drickastopp innan vi kunde ramla ner i hängmattan på vårt hostel!

Vi har nu gjort ytterligare en vända "på byn". Inköp av nödvändig hatt åt Elisabet, ätit gudomlig middag med MASSOR med mat samt kollat busstider på torsdag då vi ska ta bussen till Guatemala City för vidare transport norrut. Fick flera olika svar, men någongång på morgonkvisten ska vi iväg.

Men först Lago Atitlan by sea imorgon!!


Snart avgång i denna vackra varelse

Framme! Högst upp på toppen av marknaden

Massor av mat och prylar.... färgglada sådana...

Nere på stadens torg för lite vila...

...innan vi börjar traska hemåt... 9 km!

Halvvägs, med utsikt över de tre vulkanerna Volcán Atitlan, Tolimán och San Pedro...

... blev det påfyllning av vätska och lite bilder..

Där nere ligger vårt mål. Snart framme!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar