måndag 16 december 2013

En dag som charterresenär...

Vad gör en charterresenär egentligen?? Idag har vi provat. Vi åt frukost, gick åt höger på stranden, gick åt vänster på stranden, provade solstolen en kvart och hittade t o m det där perfekta tygstycket till förhänget i stugan - grönt! Sen då?

Med facit i hand kan vi ångra att vi inte besökte ytterligare någon by ute i landet. Det trivs vi bättre med. Nåväl, nu är det hemresa imorgon och dags att sammanfatta resan!

Vi är jättenöjda och har verkligen fått se och uppleva massor och träffa många trevliga människor - både gambier och av annat ursprung!

Det vi främst tar med oss är/kommer minnas:

-Så otroligt fattigt det var längre in i landet - att inte få tag på mat var en ny upplevelse för oss.
-Den makalösa utsikten från ett inte fullt så makalöst boende i Basse santa Su!
-Besöket hos Maimuna - förstås.
-Dygnet i Kartong, hos Colin och hans hustru Binta.
-Alla LJUD vi hörde nattetid i Tunami Tenda, Jinack Island och i Kartong. Vi bara älskar dom fantastiska geckoödlorna som mumsar mygg för fullt.
-Den jätteproppfulla Tanka tankan, som faktiskt inte var helt full, utan att det gick att trycka in en person till...
-Sanden! Överallt!
-Alla idel vänliga människor! Tror inte vi mött en enda ovänlig gambier, däremot blir en del här i turistområdet alldeles "för mycket".

Det vi definitivt inte uppskattat är nog främst den allt mer tydliga "marknaden" som försiggår här i turistområdet - lite tvärtom mot i Thailand, här är det alltså de äldre damerna (de s k Gamhaggsen) som kommer släpande på en ung gambier. Lika vidrigt bägge delar!

Tack å hej för denna gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar