fredag 6 december 2013

Vägen till Soma!

Natten inhöll många ljud, men framåt tolv somnade vi dock. På morgonen var vi uppe med tuppen, vilket visade sig onödigt. Vi fick i och för sig en riklig frukost runt åtta, men sedan blev det till att vänta. vår vän från gårdagen - Janks - skulle försöka reservera två säten på 10-bussen åt oss, från Brikama till Soma.
Efter flera telefonsamtal visade det sig att det inte gick så bra. Slutligen fixade han nån slags buss som tillhörde the community, som körde oss tillbaka till Brikama. Där skulle vi då roffa åt oss sittplatser på nästa buss - klockan var väl ett nu. Innan bussen kom, infann sig en man som erbjöd oss åka med till Soma "much faster" och för samma pris. Vi slog till!

Naturligtvis gick inte resan fullt så fort. Många polisstopp och vid ett av dessa gjorde en polisofficier oss sällskap i bilen. Självklart skulle vi besöka ett annat av Child Funds kontor som vi passerade och ännu mer självklart skulle vi beskåda hans polisstation - med fängelseceller och allt. Vi har skakat SÅ många händer!

Någon mil innan Soma, tog vägen slut. Men vem bryr sig - det funkar bra att köra ändå och nu är vi då här i Soma - en dammig håla utan just något annat än en busstation. Vi har dock installerats på ett motell, ätit en inte så god måltid, bestående av ris och sås för Elisabet och ris och sås med tre köttbitar för Kent.

Nu inväntar vi att klockan ska bli sex, för då slås elektriciteten på och någonstans här ska det finnas möjlighet till internet. Vi får väl se!
...Nopp, inget internet - och inget rinnande vatten heller, något hade hänt vid byggnationen av nya vägen. En öl i en bar har vi unnat oss - det är dåligt med den varan i butikerna. Några kex har fått ersätta middagen, vi kände inte för mer ris och sås.

Nu blir det en tidig kväll, med förhoppning om lite sömn - bebisen därutanför till trots. I morgon gör vi ett försök att komma med åttabussen till Basse Santa Su!

Frukost!!!


Julklappsutdelning

I Afrika väntar vi...

Utsikten...

Insikten.

Avstigning i Brikama

Avfärd till Soma via Bansang. Tack till Yanks!

Liten paus...

Visit vid ett annat Child fund

Polisstationen och alla poliser. The boss till vä om mig

Nyfikna kom och ville hälsa

Liten get, trafikoffer!

Framme vid guesthouse i Soma

Insidan av Guesthouse

Shoooopiiiing!

Bossman i baren

Bosswoman inspekterar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar