torsdag 5 december 2013

Tumani Tenda!


Nu skulle vi vidare till nästa stopp, en camp vi hittat på nätet som heter Tumani Tenda. Mycket oklart hur man skulle ta sig dit, men vår guide och chaufför körde. Var i och för sig inte så långt, men väldigt "mitt ute i bushen".

Vi är de enda turisterna här och bor i en liten rund hydda med endast en säng, absolut inget mer. Toalett och dusch ligger i en hydda bredvid.
Har nu gjort en tur längs Gambiafloden samt i omgivningen och hälsat på i en liten by där en 23-årig trebarnsmamma visade oss runt. Minstingen förärades med ett litet mjukisdjur, vilket uppskattades!
Lunchen åts vid 15.30 - ris, olika grönsaker och biff för den som så önskade.
Efter maten inbjöds vi till trädplantering, så nu finns det ett lemon Elisabet tree och en lemon Kent tree. Egentligen borde vi stanna tre dagar för att se till att de fick sin initiala omvårdnad, men vi avböjde detta.

Imorgon ska vi ta oss vidare, men riktigt hur är oklart, då bussarna tydligen är fulla när de kommer så här långt. Vi får väl se...
Nu softar vi framför hyddan, lyssnar på alla djur och bara har det gott! Snart faller mörkret och vi ska montera vårt medhavda myggnät. Kent har redan befriat hyddan från nått jättestort i insektskategorin...

Byte av nummer

Beachen!

Vår lilla hydda. ...Så ni har snö hemma...?

Promenad i omgivningen

Cassava

Visit i byn

 

Ebb och flod visade sig tydligt

Plantering av Elisabet lemon tree

Plantering av Kent lemon tree

Myggnätet monteras

Ankrat!

Strandsatt!

Inspektion av dusch...

... och bortjagning av diverse kryp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar