onsdag 4 december 2013

Besök hos fadderbarnet!

Efter en varm natt - det är varmt att ligga under myggnät - fick vi äntligen vår efterlängtade Gambiafrukost! Dock ingen mango! Inte säsong än tyvärr...

Provade att förhandla kursen för att växla till dalasi hos olika banker, men hotellet var klart bäst, så det fick bli det, D5,70.
Tro det eller ej, men klockan 10 rullade bilen från Barnfonden fram. Därefter ett kort besök på huvudkontoret för att träffa the big manager. Ganska tillbakalutad man, om vi säger så. Därefter åkte vi vidare mot nästa kontor - kontoret som ansvarar för området Maimuna tillhör.

Här träffade vi folk vi faktiskt kände igen sen förra gången - den kvinnliga managern som väntade sitt sjunde barn - "the last one", som hon sa och som alla skrattade rått åt - "we will see"...?
Härifrån promenad till skolan, för att träffa bossen DÄR en stund, innan det äntligen blev dags för huvudpersonen att göra entré. Maimuna kände igen oss och hade blivit bättre på engelska, så nu kunde vi kommunicera lite också. Besök i klassrummet där man dagen till ära övat in en sång att framföra. Presentöverlämning - fotbollarna rönte stor uppskattning.

Vi valde denna gång att lämna presenterna i klassrummet och inte till rektorn, vilket hon nog blev lite missnöjd över. Kändes bäst så. Nu vidare till Maimunas hem, i bil. Här hade familjen samlats - pappa, båda mammorna, bror, systrar och en del andra oidentifierbara. Presentutedelning - vi fick bananer och jordnötter till tack.
Hudlotion var tydligen populärt, vi får hoppas Maimuna får behålla lite själv! En guidad tur på tomten och bostaden - Maimuna delade säng med tre syskon - innan det var dags att säga farväl för denna gång.


väg till fadderbarnet

Child Fund

Litet stop hemma hos guiden

Child Funds lokalkontor i Kuloro intill Maimunas skola och hem

Welcome!

Skolan

Maimuna

Maimunas klass

Julklappsutdelning till klassen.
Tack till alla hemma som sponsrade!

Hemma hos Maimuna

Julklappsutdelning till Maimuna och familjen.
Tack till alla hemma som sponsrade!

Rundvandring...

Nu dags för presenter till oss. Peanuts and Bananas!

Broderns rum

Bye bye for now!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar