söndag 8 december 2013

Janjanbureh (Georgetown) och Wassu!

Vi fick någon timmes fläkt under natten som gick, men mestadels var det både varmt och mörkt.

Vi hade flyt med bussen idag! Den svängde just runt hörnet till vårt hotell när vi klev ut - bara att hoppa på! Gröna bussen dessutom - ett år gammal! Fullproppade med folk blev den i alla fall!

Ett par timmars resa - max - innan vi var framme Janjanbureh (Georgetown). Mr Sax, en ivrig gambier stod genast i givakt och fixade boende åt oss. Vi har faktiskt ett helt hus för oss själva, eftersom inga andra gäster finns här. El finns från kl 18, fast tyvärr så passade inte våra adaptrar. Detta kunde Sachs hjälpa oss med, så nu har vi köpt en sådan!

Vi gick en vända i stan, en stad som alla andra. Vi hittade ett krypin där vi köpte en brödbit och en burk sardiner. Frukost!
Tog sedan färjan över till fastlandet, Lamin Koto, och strosade längs riverside där. Insåg att det är där vi borde valt vårt boende. Fanns några fina ställen.

Vid färjehamnen fick vi tre små barn som följde oss med blicken. Vi hade tre små nallar kvar att dela ut och det blev mitt i prick! Sååå glada barn!
Tog sedan bussen till Wassu för att titta på Stone circles - dessa finns överallt i både Gambia och Senegal, men här är dom flest. En promenad över fälten på 10 minuter innan man var framme. Ett muséeum fanns också - afrikansk tappning - och en vänlig man som visade oss runt och berättade precis lagom mycket.

När vi var nöjda gick vi tillbaka till Wassu för att ta en buss tillbaka. Ha! Nästa beräknades om ca fyra timmar. I och för sig stod det en och väntade där, men dom går inte om det är färre än tio personer i den, om man inte vill betala för hela bussen förstås.
Vi bestämde oss för att vänta och se. Folk är vänliga och alla ville hjälpa oss, så efter nån timme hade man skakat fram tillräckligt många för att kunna åka!

Vi gick sedan tillbaka till den trevliga campen i Lamin Koto för en middag i solnedgången. Därefter färjan tillbaka till Jajanbureh och hotellet för att ladda alla elprylar.

En öl i trädgården till en mörklagd bar, tillsammans med Mr Sax. Nu är morgondagens flodhästtur - förhoppningsvis - ordnad. Start kl 08 och tillbaka runt tolv, därefter byter vi sida på vårt boende och flyttar till den trevliga Sensending Safari Lodge!

Färjeläget i Jajanbureh

Ruin i Jajanbureh

Frukost i Jajanbureh

Julklappsutdelning i Jajanbureh

Färjan över till Lamin Koto i Jajanbureh

Trevlig Lodge i Lamin Koto - Sensending Safari Lodge

Bira på Sensending Safari Lodge med personalen

Risfältet vid Sensending Safari Lodge

Julklappsutdelning vid färjaläget...

Glada barn i Afrika!

Dags för lite kultur...


Guiden berättar å Bettan lyssnar. Här la även vi upp en liten sten på en av dom stora stenarna, vilket många andra gjort för att önska sig något.
Vad vi önskade oss? Hemligt, men det har med resa att göra!


Big man - Big tree... Frågor på det?

I väntan på Tanka-tankan... Ska vi gå dom ca två milen eller...?

Hallen i vårt boende i Janjanbureh, granne med "the governments place"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar