tisdag 3 december 2013

Gambia 2013!

NU kära vänner, är vi ÄNTLIGEN på väg mot Gambia... Igen!
Det är alltid lika spännande att checka in vid resor till detta resmål, eftersom det är KOPIÖSA mängder bagage folk har med sig! Detta blir ofta en litet bekymmer när handbagaget sedan ska stuvas in - bagagehyllorna är för små! Märkligt kan tyckas att allt detta bagage får passera vid incheckningen...
Denna gång har även vi checkat in bagage, eftersom vi har presenter med till våra vänner där nere - tyngsta lasset har Kilimanjarokvinnan bidraget med - tack för det Hero!

Hur som helst, nu sitter vi här på Arlanda med våra medhavda smörgåsar och dricker inte vår sedvanliga Arlandaöl - för det är för tidigt säger Bettan... Det blir en dyr kopp kaffe istället.
Ölen trodde vi att vi skulle spara till mellanlandningen på Gran Canaria, men så blir icke fallet denna gång! Mellanlandning - javisst - men avstigningen tycks vi bli blåsta på.

Framme i Banjul väntar bussen, för att ta oss till vårt hotell i Bakau. Något vi därefter måste göra är att slå en signal till vår vän Nfmara, för att bestämma träff inför morgondagens besök hos Maimuna - fadderbarnet. Vi blir alltså bara på hotellet en natt, eftersom vi direkt efter besöket påbörjar resan in i landet.

Växla pengar blir också ett måste. Vi har svenska kronor med oss - det finns liksom ingen anledning att växla två gånger, ex till dollar först. Kursen är bäst ute vid kusten, där turisterna finns. Det kan dessutom bli lite marigt att hitta någon som kan omvandla våra svenska sedlar till Dalasi längre in i landet, så vi får ta till så vi klarar oss....

Nu börjar det bli dags för boarding av Thomas Cookplanet - och om si så där nio timmar får vi nog  en öl i alla fall - en gambiansk Julbrew!


2 kommentarer:

  1. Hej ! Vill önska er en trevlig resa och hoppas att allt går bra ! Lite "avis" nu måste jag säga ! Vi kämpar på tills du är åter Kent....sen får du ta över !!! Ha det så bra båda och var rädda om er. Kram från Anette , Mari & Kattis

    SvaraRadera
  2. Tackar för det "nattsyrror"! Syns snart igen, men ta över...??

    SvaraRadera