tisdag 10 december 2013

Farafenni!

En busstur genom ett genomgående otroligt torrt landskap, med små byar med hyddor, barn, getter och några höns. Otroligt hur folk kan bo och faktiskt leva!

Farafennni är en ganska livlig liten stad, med många köpmän från Senegal som kommer hit för att göra affärer. Åt ena hållet har vi Senegalesiska gränsen, åt andra Gambiafloden. Vi blir nog kvar här imorgon också, för att göra en vända åt båda håll.

Vi har ett rätt ok boende, Eddy's Hotel -med riktiga lakan - jippie! Ätit en något egen måltid, bestående av ris, spagetti, pommes frittes och omelett för Elisabet och kyckling med spagetti och pommes för Kent.

Har nu strosat omkring och hittat ett internetcafé , fast inte så snabbt som i Basse...

Sovmorgon imorron således, det ska bli skönt!

Frukost vid halvnio och sen lite funderingar vad vi skulle göra - vara kvar i Farafenni eller dra oss vidare mot Jinack Island. Vi valde det sista, eftersom det skulle gå en buss vid nio - the yellow one. Det visade sig vara en amerikansk skolbuss, som rullade iväg runt halvtio.

På väg till Farafenni


Väl framme fick vi en ny vän. han pratade å pratade å pratade å.... ville träna på engelskan sa han. Märktes att han tränat mycket.

Hittade vårt hotell - Eddy's Hotel. Ett hotell som anses vara "the best-known place to stay".
Bloggade lite...

Efter bloggandet blev vi hungriga och blev nu guidade till en "restaurang" av guiden på Eddy's Hotel, en "restaurang" som hör till hotellet... tio minuters promenad från hotellet!

Avfärd från Farafenni blev denna gång i "the yellow one" eftersom den "gröna bussen" redan gått.

Ännu en ny vän fick vi medan vi väntade på avfärd. Han skulle bli journalist berättade han - Bra val tyckte vi!

Väntar på avgång och flera passagerare...

väntar....

Till slut blev den full och vi kunde åka vidare mot nya mål!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar