måndag 9 december 2013

En skymt av the hippos och vidare mot Farafenni!

Frukost i baren från igår - god omelett och bröd med ketchup... + kaffe!
Mr Sax väntade ivrigt på oss och kl åtta var vi iväg, med motor i båten denna gång. Janjanbureh är ju en ö, ca 14 km lång, så den var snart passerad. En del fåglar, några apor, sköldpaddor och ett besök hos kaptens kompis för att han skulle beställa fisk...

Slutligen efter lite letande såg vi faktiskt flodhästar! Det var frågan om sekunder dom tittade upp, men vilka bjässar! Vi hade gärna legat kvar och titta lite längre, men våra guider var nöjda nu - vi hade fått se det dom lovat... Mot hamnen igen således, med en sväng runt polaren för att hämta fisken.

De fyra timmar vi betalat för slutade på tre, vilket vi inte var helt nöjda med förstås. Nåja, så kan det gå. Nu sitter vi på bussen - den gröna bussen - som ska ta oss till Farafenni, där vi planerar att stanna över natten.

Frukost i baren i mörkret, gäller att pricka rätt med gaffeln

I väntan på Mr Sax...

På väg mot hippos

Mr Sax och Bettan i samspråk om var dom där Hipposarna gömmer sig...

DÄR! Under buskaget...senare dök dom upp med sina stora huvuden runt om båten. vi blev tyvärr så facinerade av dom gigantiska djuren att kameran blev kvar i fickan.
Sett Hippos - Check!

I vänta på den "gröna bussens" avgång dök denna lilla krabat upp för lite tiggeri

"Gröna bussen" en ganska ny företeelse i Gambia

På väg till Farafenni passerar vi en *Tanka tanka med fåren packade på taket. Tanka tankan var det vanligaste färdmedlet vi använde oss av i Gambia, men vid ett fåtal tillfällen blev det den "Gröna bussen". 

Vila kan man göra på den "Gröna bussen", vilket man Inte kan göra i en Tanka tanka. Pickandet på mina fötter störde dock tuppluren en del...

... för i den "Gröna bussen" får alla åka med, även hönsen... Dessa hamnade precis vid mina fötter!

Stopp för att handla lite genom fönstret, det blev lite bananer för oss, men tyvärr fanns inga frön till mina nya  fjädervänner att köpa!


*Tanka tanka.
Dessa minibussar följer ingen tidtabell och har heller inga fasta hållplatser. När en minibuss närmar sig, ger du tecken och kontrollerar sedan om den går dit du ska. Detta är ett mycket billigt och trevligt sätt att färdas på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar