tisdag 10 december 2013

Mot Jinack Island!

Dryga två timmar tog resan innan vi var framme i hetsiga Barra. Vi hade varit där förr och visste att bumstrarna är "like tigers", som en engelsk kvinna sa när hon hjälpte oss förhandla priset på jeepen vi tydligen behövde för att nå ön Jinack Island.

Det visade sig att det visserligen var bumpy, men inte speciellt långt = gångavstånd, till kanten av sundet som skiljer fastlandet från ön. Grejen var att vi kunde ta oss över med jeepen nu, men om någon timme var vattnet för högt. Därefter ca 10 minuters strandkörning innan vi var framme vid Jinack Lodge, som en engelsman startat tillsammans med en gambier.

Trevligt ställe, där vi fick ett litet hus att förfoga över - dock fick vi fladdermusens hus, men såna kan vi leva med så vi avböjde att den jagades därifrån.

Nu har vi alltså fått första doppet i Atlanten denna resa och inte en enda turist på hela playan - 11 km!

Tog en promenad över ön till en byn på Jinack Island, där vi köpte lite vatten och guidades runt av barnen, som tiggde godis - men sånt är ju skadligt för tänderna så det blev det inget av med!
Kent hjälpte däremot en av kvinnorna att tröska riset, till allas förtjusning. På tillbakavägen passerade vi marijunaodlingarna som tyvärr blivit en inkomstkälla här.

Vi har nu tagit en lång promenad längs stranden, finns några förfallna lodger här, och sitter nu och mår gott i solnedgången med en Julbrew. Middag ska serveras runt sju.

Vi är ganska nöjda här nu, så imorgon ska vi promenera tillbaka mot sundet - i god tid så vi kan vada över och sen promenad tillbaka till Barra. Vi har då sparat in de 800 Dalasi - vad ska vi köpa för DEM?

Färjan över till Banjul, för att sedan återvända till hotellet i Bakau för en natt. Därefter drar vi söderut är tanken!

Plats i jeepen... Nä, inte mycket plats för en fullvuxen man..

och över sundet...

och sanddynorna...

Framme! Dags för lite sol...

... å bad!
"Wherever I lay my hat that's my home,
Mmm, that's my home."

Lite snack med en förbipasserande gambier som körde byborna mellan ön och fastlandet.

Färdigbadat...

Dags för lite vila i solen framför vår hydda med en kall...

Foto inifrån vår hydda

Promenad till byn för lite vatten

Hett som i...

Hmmm... "gå bara rakt fram" fick vi veta"! Här blev det ett vägval, vi valde höger...

Vi valde rätt väg!
Framme vid byn blev det lite risarbete, inte lätt arbete kan jag lova. Fasiken vad jag "skvätte" ut en massa ris. Fel teknik kom kvinnan och jag fram till, men roligt hade vi!

Tillbaka till lodgen fick vi sällskap...

...och ett besök på "rökavdelningen"

Dags för lite kvällsbloggning...

Sort TACK till Amadou och Devon på Jinack Lodge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar