söndag 7 april 2013

Vientiane och resan dit!

I drygt tio timmar åkte vi buss igår. Det har vi gjort förr och just därför la vi på några Kip och tog VIP-bussen, hahaha... (VIP = Vi som Inte kan Pissa på busstoan)!
TV:n var trasig -gjorde inget - , sätena var trasiga - mindre bra - , toaletten gjord för dagisbarn, så ingen passagerare kom in där, dessutom så stod det en motorcykel i vägen, lunchen som ingick bestod av RIS och vad värre var, chauffören gjorde troligen sin jungfruresa, för han behärskade inte alls vägarna!
Har aldrig åkt så många timmar så högt upp..och så ner...såg inte botten på stupen.. Dessutom hade vi ett gäng kinesiska pensionärer med på bussen....håhåjaja...

Men det gick ju bra i allafall och vi anlände till norra busstationen. Tuktuk in till centrum där vi hittade ett trevligt hotell. Middag på indisk restaurang innan vi kröp till kojs.

Idag har vi strosat runt och kollat allt inom gångavstånd + provat äkta laokaffe. Det är sirap och mjölk i botten, resten kaffe. Gott, men inte kaffe liksom!

Vi har också gått på botten på Mekongfloden som flyter - eller ska flyta, här! Den är nästan helt uttorkad!

Känner oss ganska mätta på storstad nu, även om det är kul som omväxling till landsbygden och småstäderna.

 Imorgon väntar en ny busstur, "bara" fem timmar, till Ban Khoun Kham, där vi sedan ska ta oss vidare till ett ställe där en jättestor - eller lång - grotta, Kong Lo cave, ska finnas.

Hur länge vi blir där vet vi inte - lite oklart med avstånd och boende osv, men sedan ska vi i alla fall dra oss mot gränsen till Thailand och ta oss via Tha Khaek in där.

Just nu sitter Elisabet på balkongen med utsikt över tjusigt tempel i guld och rött. Kent valde att göra grabbarna sällskap i lobbyn och kolla på thaiboxning...

En mycket god middag fick avsluta dagen i Vientiane - nygrillat! Nu laddar vi inför ny bussresa och förhoppningsvis, en häftig grottupplevelse söderöver!

Avresan från busstationen i Luang pro bang. Här smyckade man det lilla templet, och la dit några tallrikar med mat. Vem som ska äta upp det är en gåta?

"VIP Lunch", en tallrik med ris. Glassen fick bli huvudmålet!

Här passerade vi en lastbil som inte lyckades lika bra som oss att svänga i kurvan, den hade dock fått stopp precis vid stupet!!!

Bettan har nått botten... flodbotten i Mekongfloden...

... Och jag badar i densamma.

Sen hittade vi ett Tintincafé med massor av Tintinfigurer, både ute och inne...

... där kunde vi ta en Tintinlatte... eller som vi säger här i Laos... Laokaffe!

Självklart sköter vi träningen trots att vi är ute och reser

Tempelbesök... Igen!

Flera turister som besökte templet, blev såååå glada när jag tog en  bild på dom. Bettan i bakgrunden!

One Veg grillat tack, no meat!

Jag grillar - Du håller i tallriken, frågor på de?

Nädu lilla vovve, jag delar Inte me mig!

2 kommentarer:

  1. Vi sitter här på S:t Olofsgatan och är avis med stort A!! Det verkar inte som det går någon nöd på er, tror inte att ni längtar till U-a.
    Annars kan vi berätta att det finns snö kvar till er när ni kommer hem!

    Kramar från Eva och Maria

    SvaraRadera
  2. Hej flickor! Nej vi skulle ljuga om vi sa att vi längtar hem :)... Har en så häftig resa i denna härliga del av världen... och helt snöfritt... Svettas gör vi däremot floder! Hoppas ni ändå har det så bra som möjligt o att du Maria hade en bra resa du med! Eva - tror du frozen shoulder smittar? Börjar misstänka att jag också drabbats :)

    SvaraRadera