onsdag 10 april 2013

På båda sidor av Friendship bridge!

En tidig morgon, för att vi skulle hinna äta frukost innan vår buss till gränsen gick. Alldeles för tidig, eftersom det inte fanns någon frukost att köpa nånstans...

Nåja en tant fixade lite kaffe åt oss och vi köpte några munkar - oätliga - så dom gav vi till en munk :), som gick runt på sin vanliga tiggarrunda... Därefter kom bussen = tuktuk. Tre timmar tuktuk igen, men det gick rätt bra. Fick t o m en regnskur, så det blev lite ångbastu en stund.

Tha Khaek som vi anlände till var en ogreppbar stad. Vi behövde ju äta något, så vi hittade efter en lång promenad en restaurang som inte BARA serverade nudelsoppa. Vi borde nog valt soppan, med tanke på den tallrik med okokt lever (eller möjligen njure) som Kent blev serverad. Det blev nudlar för honom till lunch...

Därefter en tuktuk tillbaka 1,5 mil, för att komma till Friendship bridge, över Mekongfloden till Thailand.. Där blev det passkontroll och sedan vänta 1,5 timme, innan den buss som skulle ta oss över bron, in i Thailand kom.

På andra sidan klev vi av igen, passkontroll, på bussen och sedan transport in till själva staden Nakhon Phanom. Hittat ett helt ok hotell för 250 Bath. Inte många turister här. Inte många restauranger heller. Eller så är det våra mattider det är fel på :). Vi hittade dock till nattmarknaden som just börjat slå upp sina stånd. Några grillspett och en varm fanta blev det för Kent. Elisabet fortsatte på ananasdieten som hon starkt gillar.

Nu har vi enats om att fortsätta vår resa i imorgon bitti, då till Khon Kahen, en bit närmare Bangkok. Förhoppningsvis går bussen kl 08 imorgon bitti. Om inte, får vi hitta en ny destination. Kommer göra några stopp till, innan vi är tillbaka där vi började således!

Tucktuck stationen i Khoun khan

Halvvägs till Thak khaek stannade chauffören för att dra åt bultarna på alla fyra hjulen

Sådärja, hjulen sitter fast och vi kan fortsätta!

Lunch? Var då?

Levande Fladdermöss och levande smågodis - Now we talking!

Friendship bridges passgenomgång - By by Laos, Hello Thailand!

Framme i Nakhon Phanom -och flera tempel

Mellanmål, grillspett, Fanta och melon... alla varma å goa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar