torsdag 11 april 2013

Den lååånga resan till Kohn Kaen (..uttalas ung "kung Kent")!


Vi kom i god tid till busstationen för att köpa biljett till åttabussen till Kohn Kaen. Visserligen med bara kaffe i magen, men tre timmar skulle resan ta enl info Elisabet fått fram, så vi satsade på en brunch väl framme.

Efter en timme gick bussen sönder = bussbyte = jättetrångt på bussen, eftersom vi nu skulle bli två busslaster i en buss. Vi hade dock våra sittplatser - tack och lov!
Vi insåg snart att tre timmar inte stämde. Vi stannade dessutom ideligen för att fylla på vatten - nånting läckte tydligen som ett såll. Eftersom det var så trångt kunde man heller inte skutta av för att handla något, eller gå på toa. När vi slutligen rullade in till slutdestinationen hade resan tagit sex timmar. Toa! Mat!
Svettigt? Ibland så, men oftast är det detta som är det roliga med att resa så här - man vet inte alltid vad som väntar i andra änden eller hur lång tid vi kommer tillbringa på just det här fordonet... Att planer ändras ser vi som en frihet och utmaning - det är vi själva som bestämmer!!

Har nu bestämt oss för att fortsätta direkt med nattåget till Bangkok, för att leta oss ut mot lite saltvattenbad några dagar. Därefter gör vi huvudstan och kanske någon dagsutflykt därifrån.
Har vandrat runt i denna stad under dagen - ryggsäckarna fick vi ställa inne hos biljettförsäljaren. Nu väntar vi bara på att tåget ska gå - om ett par timmar...

Fick också sällskap i vår väntan av en ung pojke som skulle hem till mor o far på lov. Hans tåg var flera timmar sent och inga pengar hade han. Så glad han blev att få gå och handla lite med Kent!

Vi hade också mindre trevligt sällskap av stora kackerlackor och ännu större råttor... Skönt när tåget kom och vi fick krypa till kojs!

Biljett till var...? BETTAN...??? Vart ska vi nu?

Staden Kung Kent...

... och alla hans undersåtar

Kunglig lunch i parken med drottningen

Kungliga resefötter

Kunglig liten rottweiler

Besök av en liten prins som pluggade engelska

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar