torsdag 4 april 2013

Muang Ngoi Neua och vägen till Luang Prabang!


En båtresa till Muang Ngoi Neua i long boat på drygt en timme - det räckte fint, eftersom vi satt hoptryckta som sillar. Men vilket häftigt ställe! Den enda bygatan var inte asfalterad och inte lång. Helt enkelt greppbar liten by! Vårt hotellrum (40000 Kip) vette ut mot floden, vi satt i rummet med "fönsterdörrarna" öppna och tittade på berg, flod och solnedgång! Dock rejäla springor överallt, så inatt sov vi med myggnätet nere. Ödlorna härjade i och för sig fritt på väggarna, men inte säkert dom hann ta alla små stickande saker.

Lunch åt vi på en indisk restaurang, såå gott som omväxling till asian food! Annars var det mesta faktiskt stängt, både hotell och restauranger - högssäsongen är helt klart över här ute!

Kent ville bada i floden, det gör ju dom som bor där - så ok! Han fick snart sällskap av byns småpojkar, som han fick bolla runt med i vattnet, till deras stora förtjusning. Även Elisabet tog sig ett dopp - fullt påklädd, som de andra kvinnorna.

Strömmen kopplades på runt sex och slogs av igen ca tre timmar senare. Vi fick dock en förträfflig buffé med vegetariska rätter i mängder för 20000 Kip (16 kr)!

Satt sedan en stund och tittade ut i mörkret från vårt rumsfönster och lyssnade på alla djur som levde rövare där utanför - så häftigt!

Frkostbuffé på samma restaurang som igår - minst lika mycket att välja på nu, för samma pris! Mätta och belåtna entrade vi båten tillbaka till Nong Khiaw, där vi hoppade på en tuktuk som tog oss till busstationen, för att där fixa biljett till Luang Prabang. Tre timmar skulle bussresan ta. Det gjorde den också, men vi åkte tre timmar i en tuktuk! Det skakade och hoppade sanslöst och mellan varven blev det ganska trångt när rissäcken eller nått annat stort skulle tryckas in...

Vi har nu checkat in på ett hotell med wifi, som dock inte fungerar... Får således leta reda på en restaurang som har fungerande sådan.

Imorgon ska vi hyra vespa och ta oss till ett vattenfall för lite bad. Dagen därpå kuskar vi vidare mot Vientiane, biljett är inköpt!

Myyyys i hängmattan


Promenad i stan

Äntligen bad i floden

Alla vi barn i Muang Ngoi Neua... Tjohooooo!!!

Fler fiskar i ån

Dambad!

Vill inte gå upp... snälla älskling, bara fem minuter till???

Vår altan

Kvällspromenad med jycken

Buffe!

I väntan på båten tillbaka till Nuang Kiaw...

Sen "Public bus" till  Luang Prabang

Beök på ett tempel i  Luang Prabang där Buddas fotspår finns bevarat...

och en bambubro som byggs upp varje torrperiod

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar