måndag 15 april 2013

Sista blöta dagen i Bangkok!

Nu är vi i Bangkok, igen. En minibuss med härlig AC, skinnsäte och en chaffis som körde som om det gällde livet, tog oss hit igår. En buss, nr 511, förde oss till backpackingtillhållet Khao San Road, där vi skulle hitta oss ett billigt boende. Det gjorde vi, men vi byter nog imorron till nått lite lugnare. Kanske t o m AC? Skulle vara skönt - inatt sov Elisabet med en blöt skjorta som täcke... Fläkten räckte inte riktigt till...

Vattenkriget fortsätter. Igår och idag, i morrn ska det förhoppningsvis vara över. Vi har idag tagit oss runt i Bangkok, där det sett hyfsat lugnt ut - ibland har vi fått gå omvägar eller byta riktning.

Det första vi gjorde var att ta båten till City piren, för att sedan ta Skytrain till gatan och området där Alex bodde ett halvår - lite strosande och streetfood för Kent, trevligt område - mångkulturellt. Drack gjorde vi precis hela tiden - det är SÅ varmt!

Har kollat lite i ett "mall", men insåg att vi inget ville köpa. Tog en taxi för att undkomma vattnet, till Golden Mountain - nått guldigt som man fick klättra upp på, trevlig utsikt över Bangkok.

Har sonderat terrängen lite dit vi tänkt flytta imorgon. Ska först försöka kolla lite på själva gatan vi nu bor vid, har varit helt omöjligt så länge vattenbombningen pågår.

Nu blir det middag i restaurangen som tillhör haket vi bor på, skönt att slippa gå ut helt enkelt :)!

Kinesturister som ville fotas med oss, precis som i Kina

Sa till kvinnan till höger att hon kunde få sitta i mitt knä... "NO, NOOO... NOT!!!

"Hemma" på Alex gata...

... och mamsen poserar framför hans port - Check!

På väg därifrån passade vi på att gå förbi "Banana Club - Massage for Men by Men"... men det var stängt...

... å tur var väl de, för jag gillar inte bananer!

Lunch!

Vätskekontroll utanför guldberget

På väg upp...

Väl uppe på toppen ville en Kinesiska knäppa kort på oss med vår kamera, så hennes pojkvän kunde knäppa på oss alla med deras kamera.

Mitt i vattenkriget hamnde vi i när vi kom till Lumphini Park via tunnelbanan . Här var alla på plats för sista krigskvällen, även plasttäckta Tv kameror, vi fångade en taxi och drog fort som tusan därifrån!

Nu en lugn hemmakväll bland alla unga backpackersrökare, Bettan hostar och håller god min! I morrn ska vi försöka hitta ett "äldreboende" -som passar oss bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar