fredag 12 april 2013

Hua hin och resan hit!

Vaknade vid sex-tiden - åååhh.. vad bra jag sovit på tåget (Elisabet)!! Jag gillar verkligen de thailändska nattågen, med sina breda säten, som konduktören omvandlar till trivsamma sängar! Vad gör det att vi är några (tre) timmar sena?? Kent fick underslaf denna gång och var ganska nöjd han med.

Vi kom t o m till rätt station, för att kunna ta tåget vidare mot Hua Hin - för lite saltvattenbad. Ca åtta kronor kostade biljetten för den fyra timmar långa resan. Även detta tåg var sent, men ingen klagar och vi förstår också varför ingen gör det - dom är gratis för thailändarna, dessa tredjeklasståg, berättade en engelskspråkig kvinna för oss!

Framme i Hua Hin började vi leta hotell, medan svetten rann. Det var dyrt här på badorten, mellan 13 och 1700 bhat! Men skam den som ger sig - vi hittade slutligen en liten skylt med "backpackinghotel" för 400 bhat per natt och rum, YES! Dessutom Wifi!

Vi tog sedan det långa benet före det andra ner tíll playan, för att få oss ett svalkande dopp - HA! Det var ju badkarsvarmt!! Dessutom knatade hästar med turister fram och tillbaka över stranden, just där vi ville ligga... Nåja - vi gör nu ett par dagar här som lite uppladdning inför Bangkok. Det är dessutom Songkran - vattenfestival/firandet av deras nyår, under helgen och det kan vara kul att uppleva i badkläder... Man lär bli blöt har vi förstått!


Snart morgonkaffe


Framme i Bangkok för vidare färd mot Hua hin- All inclusive!

Nu badar vi i varmvatten

Här sitter alla turister under ett hav av parasoller vid stranden, solen ser dom aldrig!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar