torsdag 21 mars 2013

Resan till Bagan

Klockan sju skulle nått fordon hämta oss till bussen som sedan gick till Bagan. Klockan kvart i sju stod en liten tuktuk och väntade... frukosten fick sväljas snabbt!
Sedan påbörjades en minst åtta timmars lång resa - vi har slutat titta på klockan - med buss. Vi och burmeserna
 Det var några kiss- och vätskestopp, så det var helt ok. Vi har dock lärt oss det här med långa bussresor och är sparsamma med mat och dryck. Man klarar en hel dag på kex och vatten! Burmeserna däremot intar gigantiska måltider och sedan spyr dom i kurvorna i bergen - detta gäller inte bara burmeser, utan rent allmänt med landets egna invånare!

Vid ett tillfälle vände bussen och körde tillbaka, varefter chauffören stannade och dividerade med en del andra utanför. Vände därpå åter kosan mot riktning nr 1. Det visade sig snart varför han var tveksam att fortsätta - längre fram var det nått slags upplopp och bussen omringades av människor med hö tjugor  påkar machetes och knivar. Bussen kom dock igenom utan problem, men vi mötte en stor karavan av kravallpoliser.

Vi är nu på det hotell vi lyckades boka igår, trots dålig uppkoppling. Helt ok läge. Har ätit en stor o god middag för 50 kr - inklusive rejält med dricks - det var såå gott!

Imorgon ska vi hyra cyklar för att utforska området med alla tusentals pagoder. Sedan tar vi nog morgontåget till Mandalay dagen därpå!

På plats kl 07:00 för avfärd kl 08:30 från Inle lake

På väg ner från berget pågår det breddning av vägen, alla hjälps åt, hela familjen, och allt sker för hand med stenhackor.

Liten rast. kex å vatten för oss med känsliga magar.

Ännu en rast. Nu blev det en kall cola

Nästan framme, men först får vi gå ur och pröjsa en avgift för att åka in i Bagan.

Gammal Pagoda utanför vårt hotell Aung Mingalar...

... å en till Pagoda med en liten Budda i... nu har vi bara 3998 kvar att se i morrn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar