måndag 25 mars 2013

Mingun t o r med båt

En bokad taxi väntade på oss kl åtta och vi begav oss mot hamnen, där båtarna mot bl a Mingun avgick. Stället där man köpte biljetter var dock tomt – och då menar jag tomt! Ett skrivbord o en stol, men inte en pryl fanns där. Så småningom kom dock biljettmannen som började med att ursäkta sig med att han måste damma skrivbordet – sagt och gjort, han dängde en bok i bordet några gånger, så dammet rök. Sedan fick vi köpa våra biljetter – 35 kr per pers, en timmes båtresa.

Det var ganska disigt på morgonen, så egentligen såg man inte så mycket av stränderna som passerade förbi i långsamt tempo – det var stark ström!

Väl framme i Mingun hade vi ca 2,5 timmar på oss, vilket räckte för att hinna se den största ringklockan i världen, en pagod (en till…) och lite annat. Hit hade turismen hittat och därtill turistpriser. Så dyrt har vi hittills inte ätit, 70 kr för två inkl dryck!

En skön tur på däck tillbaka och nu gick det undan, med strömmens hjälp!
Lite möra efter gårdagens cykeltur och dagens timmar i sol, valde vi att ta en cykeltaxi en bit på vägen mot hotellet. Det känns onekligen pinsamt när en stackars spinkig burmes ska släpa på oss välväxta svenskar, men han verkade glad över att fått kunder.
Dock hade han ingen växel när vi skulle betala och han erbjöd sig då att skjutsa oss för hela sedeln ända fram till hotellet. Ok, hans val – även om det kändes som väl långt.

Vi började så småningom tycka att kvarteren kändes obekanta, men vår förare var bombsäker. Men ack, det blev fel hotell – ett systerhotell till vårt, med samma namn.

Nu löste han detta smidigt genom att han helt enkelt tryckte in oss i en liten lokalbuss. Självklart följde han med på bussen – och betalade den -, tills vi hittade hem själv. Han fick sin stora sedel och vi fick en extra tur genom stan. Alla glada och nöjda! Så kan man nog sammanfatta de allra flesta burmeser - glada, välvilliga och hjälpsamma – utan någon baktanke! Det har känts som ett säkert land att vara turist i och det står lite överallt att ”take care of turists”.

Nu har vi duschat och strömmen har precis kommit tillbaka, den är ofta borta flera timmar per dag.

Imorgon är taxi beställt till kl 09, för transport till flygplatsen.


På plats innan det öppnat... Såklart!

Biljetten i fickan, bara att vänta på att båten ska avgå, och vi med den

Bettan går på plankan, kolla det mänskliga räcket, två grabbar håller i stången åt oss

Stor dingdong

Klart man kollar vad som finns därunder..

Dessa trappor... HISS TACK!

Stor pagoda som heter Hsinbyunm

Stor, annorlunda pagod som heter Mingun pagoda. Världens största tegelstensberg

Cykeltaxi genom gator och torg...

Taxikillen tyckte det blev för varmt att cykla, parkerade cykeln och tog med oss i bussen istället. Här försöker vi ta oss ut i den fullsatta bussen...

 Sådärja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar