onsdag 20 mars 2013

På landsbygden runt Inle Lake

Vi valde idag att hyra cyklar, för att ta oss ut på landsbygden och se oss om. En dags hyra för ca 10 kr, helt ok. Först frukost dock, pannkaka eller ägg.
Vi hade en liten karta som vi följde, vilket fungerade hyfsat. Första målet var några varma källor. Ca en mil att cykla på skuttiga vägar. Vi fick samsas med div andra fordon, men hittills har det oftast varit sansat och hänsynsfullt tempo.
Vägen gick längs med nån av alla bifloder till sjön och här var det också betydligt grönare förstås. T o m riset växte grönt och frodigt. Oxarna samsades med barnen i det skitiga vattnet och en bit längre ner tvättade kvinnorna kläder...
Källorna visade sig vara tre små pooler med skållhett vatten, inget som lockade direkt - speciellt när det kostade åtta dollar per person att gå in. Elisabet valde istället att klättra upp till en pagod högt upp på höjd och Kent, som fortfarande var ganska matt efter magbacill och feber, tog en cola nedanför.

Därefter vände vi tillbaka mot "stan" och fortsatte genom denna, för att nu bege oss mot ett ställe där dom gjorde vin. Lunch på vägen för Elisabet, Kent håller fortfarande diet...
Detta ställe låg fint på en höjd, svettig trampning dit. Däremot såg vi just ingen tillverkning, men väl en massa jäsning, men utsikten över sjön var fin.

Åter mot hotellet, men gjorde en avstickare ner till hamnen, där vi kom in igår. Passade på att tvätta av de skitiga sandalerna och satt en stund och njöt med en kall fanta och tittade på alla longboats som var på väg ut till sina hem, med inhandlade varor.

Vi sitter nu på vår balkong och tittar ut över red mountains, solen är på väg ner och vi ska börja packa ihop inför morgondagen. Tar då morgonbussen till Bagan. Väljer alltså att åka på dagen denna gång. Är ganska trevligt att sitta och titta ut en dag. Det brukar också vara ett antal stopp på vägen, så det kan nog gå bra!
Nu ska Kent duscha och Elisabet ska ner och hämta de - förhoppningsvis - nytvättade kläderna!

Bettan handlar melon, en hel melon för drygt 3 kr.... mums!

Kvällsbloggar

Teak Wood hotell

På tur mot varma källorna

Vattenpaus

Varma källornas badhus

Njuuuuter gör vi alla!

Red Mountain vingård.

Bettans alldeles egna Buddha

Båtarna på väg ut på sjön, då blev det trångt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar