fredag 22 mars 2013

Bagan och 4000 tempel o pagodor!

En lugn natt, trots att Kent avslutade kvällen med att gå i närkamp med en gigantisk kackerlacka...den förlorade.
Frukostbuffén var helt ok, med både bröd, frukt, ris o nudlar. Således mätta, hyrde vi varsin cykel. Burmeser är kortare än vi skandinaver, helt klart! Man hittar nya muskler när man har 1 dm för låg sadel!

Vi började med en cykeltur till enda stället man kunde boka tågbiljetter från - Blue Sea, en liten butik. Buss vore väl smidigare, med tanke på att vi bor mitt emot busstationen, men tåg är att föredra när det är längre sträckor - och roligare! Så det blir med morgontåget kl 07 imorgon, som vi styr kosan mot Mandalay.

Därefter cyklade vi iväg mot Old Bagan. Nu behöver man definitivt inte cykla ända dit för att se tempel! Det kryllar av dom, såå häftigt att se. Men varför man tyckte att Buddah behövde så många, kan man ju fråga sig... I ett av templen, eller om det nu var en pagod.., kunde man klättra upp och hade en häftig utsikt över nejden med alla andra pagodkompisar!

Dock är det så VARMT här, så man orkar inte så långa stunder i taget. Vi hade läst att det fanns ett hotell som hade pool, som man kunde besöka. Sagt och gjort - det blev en stund vid poolen (à 6 dollar/pers!). När Kent kände sig ren och sval, efter ca 40 min, drog vi vidare!

Vi var sedan nyfikna på floden som skulle flyta alldeles intill - kanske kunde man bada här med?? Vi knixade oss fram i sanden mellan de små "husen" som folk faktiskt bor i - tillsammans med sina oxar och GRISAR - gigantiska sådana... Så småningom hittade vi faktiskt floden - i princip helt uttorkad! Något bad här blev det således inte!

När solen började dala gjorde vi en ny pagodattack - det sägs att de är vackrast i gryning eller skymning. Det var onekligen otroligt läckert och vi hittade även nu en man kunde klättra upp i! Väl värt att klämma sig genom den trånga, mörka trappan upp till utsikten över alla hundratals tempel och pagoder!

Nu har vi tagit kväller, efter en lättare middag. Taxi till tågstationen imorgon kl 06.00. Mandalay - here we come!

Vaddå tempel... Var?

Balansgång på tempelmuren

Nä, jag balanserar inte bara för ett foto

Nu räcker det älskling, kom ner därifrån NU!

Tryggt!

Tempelvakt!

Buddhavakt!

Cykelvakt!

Badvakt!

Usch sa Bettan å sprang förbi suggan...

... och ner igenom soptippen istället, bara för att få se...

 Var tusan e floden!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar