tisdag 26 mars 2013

Bye to Burma, hello to Thaliland and Lopburi!

Avsked från våra vänner på hotellet i Mandalay, vi kommer sakna varandra!

Taxiresa på en timme till flygplatsen à 15000 Kyat. Ute i god tid som vanligt - vilket gjorde att vi hann med en tidig lunch, som dock snabbt lämnade Kent...- men 12.50 lyfte vi mot Bangkok igen.

Landade på Don Muang igen och eftersom tågstationen ligger i anslutning, var det en enkel match att boka biljett till dagens vidare färd till Lopburi. Lyckades även få en av de sista biljetterna vidare mot Chiang Mai imorgon kväll. Eller eftermiddag om vi ska vara petiga - tyvärr var kvällstågen fullbokade så vi åker strax efter tre, vilket innebär att vi är framme vid fyra på morgonen, inte optimalt - men inget att göra åt.

Nu har vi i alla fall anlänt efter 2,5timmar  på lokaltåget, à la Tierpståget. Ståplats i början, toalöst hela vägen.  Det hade vi behövt veta INNAN...

Som sagt, Lopburi nu. Fått ett rum på ett populärt inneställe, där musiken skrålar högt i baren. Men wifi är fritt och alla andra turister får vi nog leva med. Kvällsmat o en öl, billigt här med. Imorgon väntar aporna på oss och kanske en och annan sevärdhet.

Hotellet i Mandalay - Rich Queen

Don Muang flygplatsen i Bangkok

Den närbelägna tågstationen till flygplatsen. Nu ska vi se va alla toabesök gjort för nytta på vikten!?

NooN Guesthouse i Lopburi. Har precis i skrivande stund upptäckt att vi har gäster på vårt rum, låter som det är stora gäster...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar