fredag 8 september 2017

Island 2017 Dag 3!

En härlig morgon, med frukost i det fria. Lockande med ett morgondopp i vår varma källa, men vi tog sikte på ny källa istället!
Naturen är fantastisk - det går faktiskt inte att beskriva! Denna dag har vi kört längs fjordar, upp och ner för berg. En ganska stor del av sträckan har varit endast grusväg, men rätt ok sådana. Största oron är ju stenskott när man får möte. Man ska ha sin egen bil!!

Vid Hellulaug blev första stoppet. Dels var det dags för förmiddagskaffet, men framför allt fanns den fantastiska varma källan där. Men utsikt över fjorden! Att ta ett dopp i denna fjord - ganska kyliga - och sedan doppa sig i den ca 38 gradiga lilla poolen var underbart!

Vi lät sedan bilen ta oss mil efter mil och vi bara njöt av allt. Nästa stopp blev Dynjandi, en makalöst vattenfall. Det är ett fall som  består av mängder med fall och man kan klättra en bra bit upp, vilket jag gjorde. Kent såg ändå bra från parkeringen.

Lunch intog vi invid en fjord, med bergen i bakgrunden.Vi kan väl inte påstå att den gasolspis de försett oss med är någon större hit...men, men - så småningom var pastan genomkokt!

Tanken var att sova i Isafjördur och vägen dit gick genom en 6 km lång tunnel. Inte favoriten hos någon av oss och denna var dessutom väldigt speciell. Det var nämligen bara ett körfält, med massor med mötesplatser för de som kom norrifrån. Vi kunde alltså köra på, men de vi mötte fick ha koll på att hinna in i en ficka innan vi möttes. Inte helt angenämt.

Isafjördur är en förhållandevis stor stad, ca 2000 pers. En fin camping som vi tänkte slå läger vid, men eftersom det just då regnade valde vi att bara handla och sedan dra vidare.

Vi har nu parkerat oss i Sudavik, ett litet fiskesamhälle tycks det som. Fin utsikt över fjord, fiskebåtar och berg. Här kommer vi nog sova gott!

Frukosten dukad. Maken ännu inte uppstigen dock..

Utsikt mot källan, denna vackra morgon.

Ännu en varm källa, med utsikt över fjorden!


En något större källa å kallare... men vacker ändå

Letar asfalt

Och upp gick hon...

För att ta ett kort på mig därnere

Å därnere väntade jag

Långt från vägen

Bettan under mig

1 kommentar:

  1. Otroligt vackert men ödsligt. Och så många badställen

    SvaraRadera