tisdag 2 juli 2019

Vilse i pannk... Metsovo!

En gigantisk frukost, inklusive sockerkaka fick starta vår dag. Nu skulle vi då vidare söderut, för att titta på alla kloster som balanserar uppe på en massa spektakulära bergstoppar.

Någonstans här blev det fel i mitt kartläsaruppdrag. Jag informerade att vi skulle sätta siktet på Metsovo, ca 10 mils resa. Vi körde och körde, samma fantastiska bergsvägar som slingrade sig fram..
Väl framme, skulle vi då vidare till Kastraki för att hitta oss ett boende. Döm om vår förvåning när gps:en visade ytterligare 6 mil! Jösses - jag hade tagit fel på namn!

Vi var nu i en skidort, Metsovo - såg trevlig ut, med massa turister, men några skidbackar upptäckte vi inte.. Trångt på gatorna. Dessa gator fick vi prova ett flertal gånger, eftersom vi verkligen inte tog oss därifrån! Gps:en stämde inte alls och vi körde runt, runt.

Fick slutligen lite guidning, och hamnade någorlunda rätt - fick prova lite motorväg mot en avgift - och landade ett antal timmar senare i Kastraki! Antalet mil kontra antal timmar/minuter är något helt annat än på svenska vägarna. Vi har idag gjort ca 20 mil på sju timmar!

Ett boende med maffig utsikt hittade vi också och har nu gjort en runda kring Meteora. Onekligen väldigt maffigt och märkligt! Sex kloster som balanserar uppe på höga klippor!
Vi blir här två nätter för att i lugn och ro kunna kolla in allt. En god middag och nu lite slappande på balkongen (med utsikten).
Vi har t o m AC på rummet!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar