måndag 8 juli 2019

Pyrgadikia

Söndag
Morgondopp och sedan frukost på balkongen, där vi beskådade fiskebåtarna som kom tillbaka med en förhoppningsvis god fångst.

Dagen var tänkt åt en runda på mellersta benet, Sithonia, dit vår lilla by tydligen tillhör. Vi körde östra sidan ner och västra upp, en bit i alla fall.

En mängd fina playor passerades, en del där det kryllade av parasoller på rad och en del mindre befolkade. Provade en av de sistnämnda, för att konstatera att vattnet var lika skönt där som "hemmavid". Det läckraste var nog att bada med Mt Athos topp i bakgrunden - väldigt maffigt!

En hel del bergskörning blev det också, för mittpartierna på dessa halvöar är bergiga. Sånt är trevligt!

En stor glass och ett till dopp hann vi med innan vi var tillbaka i Pyrgadikia. Lunch i lägenheten och sedan åtskilliga dopp för mig. Kent vilade upp sig, för att framåt kvällen också bada. Man kan ligga i hur länge som helst - guppar omkring så fint utan större ansträngning. Kunde konstatera att det är så byborna umgås - det ligger i timmar därute, med sina badmössor, och avhandlar förmodligen det mesta av vikt!

Avslutar dagen här på balkongen med ett stort stycke vattenmelon. Imorgon blir det hemmadag. Tanken för min del är att vandra runt lite i byn - om jag orkar i värmen. Det är MÅNGA trappor här...

Måndag
Jodå, efter morgondoppet blev det en runda i byn - upp och ner. Några små samtal med de bofasta blev det - tyska funkar bäst här..

Kent behövde idag prova ställets gyros - att klockan bara var en timme efter frukost spelade ingen roll. Den var god.

Sedan har vi mest badat hela dagen. Man kan verkligen ligga i vattnet i timmar! Flyter så bra i Medelhavets salta vatten. Nu är vi dock rätt nöjda med detta, så imorgon bär det av mot flygplatsen. Vi har dock en hel dag att förfoga över, då planet inte går förrän 21.40. En tur ner i första halvön är tanken, så vi får lite mer bad liksom..

Sammanfattningsvis:
En väldigt trevlig resa har vi gjort. Har sett mycket av de berg vi ville uppleva och häftigast var nog Meteora kanske. Bott väldigt bra - bättre än vi brukar! Kent har varit nöjd med de köttbitar han envisas beställa (i många länder ger han upp efter några dagar, då det ofta är segt och torrt).

Vi har även fått bada, något vi ju gillar, så länge vi slipper trängas bland folk och slipper sola. Kan dock konstatera att det egentligen är fel årstid att resa i Grekland, om man inte bara ska ligga på stranden. ATt göra några vettiga vandringar var inte att tänka på pga värmen.

Bilen har funkat helt ok, en klar fördel med det lilla formatet på de grekiska vägarna. AC har vi endast haft på när vi kört motorväg, annars har vi gjort som vi gör hemma - vevat ner rutan!

En dag kvar i Grekland som sagt, sen blir det Sverige resten av sommaren!






Även en liten backe är tufft för den som har ont, ont..

Då är det skönt att vila lite..

...eller varför inte äta lite..

Men bäst av allt är väl ändå att bara flyta omkring därnere..!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar