onsdag 3 juli 2019

Kloster, en massa kloster i Meteora!

Frukosten skulle serveras kl 08 var utlovat. Klart vi var där då - till skillnad från ägarinnan.. Nåja, så småningom infann hon sig och vi fick en lika rejäl frukost som gårdagens. Inklusive Finska pinnar.

På dagens agenda stod alltså ett lite ordentligare utforskande av de sex kloster, som balanserar uppe på sina klippor. Vi tyckte nog vi var rätt tidigt ute, men haha - där var redan mängder med busslaster med japaner m fl.

Nåja, vi började helt sonika beta av dem. Det innebar att vi körde så nära vi kunde, ibland fanns handikapplats, ibland fick Kent trixa lite. Sedan kilade jag ner för branta trappor och upp för ännu brantare, till själva klostret. Ville man gå in så fick man betala, men det ville inte jag. Det var liksom vyerna man ville åt! Kent köpte sin keps, i väntan på mig.

Riktigt trevliga små vandringar blev det - sex stycken alltså. De från frukosten överblivna finska pinnarna kom väl till pass, för en och annan kalori gick allt åt!

När vi var nöjda, ca tre timmar senare, tog vi oss tillbaka till boendet och åt varsin gigantisk grekisk sallad, med tzatsiki. Därefter blev det siesta (i alla fall för Kent), i väntan på att kvällen skulle infinna sig med solnedgången. Man MÅSTE nämligen se klostren i solnedgång har vi läst!

Kl 17 styrde vi kosan upp till klostren igen. Det är såå VARMT - 36 grader idag. Fortfarande riktigt hett, men vi slog oss ner och väntade.. och väntade..Den typen av tålamod ligger tyvärr inte riktigt för oss, så när vi någon dryg timme senare insåg att ingen tänkte hissa ner solen för oss redan nu, åkte vi tillbaka. Middag på grannrestaurangen blev det istället!

Har också bokat boende på nästa destination - Litohoro - en liten stad som ligger precis nedanför berget Olympos. Härifrån kan man också ta sig ut till Medelhavet, får se om vi hinner med det imorgon, det beror väl på GPS:en..







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar