måndag 1 juli 2019

Bergsklättring med bil!

En fantaiskt skön säng, fast ganska lyhört rum..grannarnas snarkande hördes väl. Fast de hörde nog Kents också :). En otroligt fin frukost ingick i priset, så vi blev ordentligt mätta!

Vi styrde nu kosan mot Kastoria. Det betydde upp och ner i detta otroliga landskap - såå dramatiskt - lite som i Leshoto, fast där var vägarna ju sämre.

I Kastoria var det trångt på de branta gatorna, precis som vanligt. Detta passar alltså inte riktigt varken bil eller make..Vi parkerade dock och tog en kaffe i en av backarna, trevligt!

Vi tog oss vidare till den egentliga sevärdheten - Kastoria old stone bridge. Riktigt fint, med floden som flöt fram parallellt med vägen!

Hittade sedan en liknande bro - Voidomatis bridge, som var ännu vackrare. Denna flod - Voidomatis - följde vi sedan under hela resan mot nästa mål Papingo. Inte så många mil kanske, men backarna krävde sina timmar! Strax efter Papingo låg några små naturliga pooler i floden, som var ljuvliga att doppa sin varma kropp i!

Vi enades sedan om att åka tillbaka mot en annan liten håla vi passerat - Aristi - för att sova där. På vägen fanns en annan badmöjlighet i floden, vilken jag förståss provade!

Har nu ätit en mycket god middag och fixat oss ett tämligen dyrt boende..men det är inte billigt här i bergen!





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar