torsdag 4 juli 2019

Litohoro

Samma fantastiska frukost, med både äppelpaj, sockerkaka och finska pinnar..och lite annat också förstås! Mätta och belåtna och väldigt nöjda med både boende och plats, tog vi nu sikte på Litohoro. Åtta mil om vi åkt raka vägen, men det gjorde vi förstås inte. Undviker gärna motorvägar, även om vi även idag lyckades hitta en vägtull som vi inte tog oss förbi. Annars blev det vacker väg med berg på ena sidan och fält och jordbruk på den andra. Majs, vindruvor och solrosor visade oss vägen mot Medelhavet!

Vi enades om att stanna vid någon playa, innan vi tog oss till vårt bokade gusethouse. 
Medelhavet var varmt som sig bör, lagom för att svalka lite.

Det visade sig att Litohoro är en liten stad vid foten på berget Olympus, med utsikt över Medelhavet. Vårt boende låg typ högst upp i denna stad. Tur vi har bil! 
Inte samma kvalitet på detta boende, men ändå helt ok. Utsikt mot trädgården, på nedre botten. Fördel är att Kent slipper kämpa upp för trappor, nackdel är att man måste stå på en stol för att se Medelhavet..

Efter att vi lastat av våra små ryggssäckar, tog vi åter sikte på playan, ca 7 km bilväg. Några sköna dopp i böljorna, en prismässigt helt ok lunch/middag och... ja, vad gör man sen? Vi är verkligen inga sol-och badturister, speciellt inte Kent! Att slå sig ner på en handduk och sola lockar helt enkelt inte!

Vi tog oss alltså tillbaka, med ett stopp vid Supermarket för lite kvällsförtäring. I denna stad finns handikapparkeringar lite här och där, så det är skönt!

Imorgon satsar vi på Mt Olympus (2917 m) nationalpark - berg är sååå trevliga!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar