fredag 3 juni 2016

Reykjavik!

Vi var som vanligt i god tid - denna gång i VÄLDIGT god tid - till flygplatsen. Det gjorde inte så mycket, för solen sken och man kunde sitta ute med sin matsäck.

Tre timmar är ganska lagom flygresa, fast visst är det lite trist när ingen mat ingår. Hur som helst flöt allt bra och vi hittade till Budgets kontor, för att hämta ut den förbokade och förbetalda bilen. Här fick vi förstås höra av vi absolut borde ta en bättre försäkring! Det kan bli sand- och askstorm här och då blästras bilarna. För att inte tala om alla människor som kommer slå upp sina bildörrar i vår bil! Vi avstod - kanske får vi ångra oss om det blir storm, men vi chansar!

En liten söt Hyundai i10, röd, tog oss de fem milen till Reykjavik. Ja, lite längre faktiskt, eftersom vi hade två GPS som inte var överens alls. Vi insåg att vi kommit för långt när storstaden började försvinna bakom oss. Då vände vi och stängde av den missvisande GPS:en.

Vårt guesthouse såg ganska sunkigt ut, och var dessutom låst. Ett tele nr fanns att ringa och så småningom dök det upp en man med nycklar. Efter en kort titt på Kents krycka, kontra de tre trapporna vi skulle upp, förflyttades vi till ett annat hus, med bara en trappa. Snällt! Här fanns också kök.

Vi var vrålhungriga och tog sikte på centrum. Inte långt, men ändå gränsfall. Hittade en thairestaurang. Här är DYRT att leva, har vi redan förstått. Vi såg också Hallgrimskirkja, innan vi gjorde ett stopp i en lågprisaffär (haha) och köpte frukostmat och sedan gjorde kväller. Imorgon blir det tidig morgon, för att hinna en bit österut.

Så här långt kan vi säga att det är ett land med otrolig natur. Vägen från flygplatsen kantades av lava och de snötäckta bergen i bakgrunden är så vackra! Att solen har lyst hela kvällen gjorde ju inte saken sämre!

Taxin kommer nu.... WoW!!!

Island!

Island, landet med alla roliga namn..


Vila....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar