onsdag 8 juni 2016

Þakka Ísland fyrir þennan tíma - Við hittumst aftur!

Tisdag. En ganska sömnlös natt för Kent och lite si så där för mig. Hade just slocknat igår kväll, när dörren vräktes upp och in stormade fyra kinesiskor. Någonstans hade det blivit fel, för hos oss skulle de inte ligga!

Vi var iväg till 07.00. Fram till Hella var vägen den samma, men hur det än är är det trevligt att se saker från andra hållet med!

Gjorde egentligen inga stopp förrän vi var ute på Penisulan, men då blev det fler. Här ute kryllar det av varma källor som bubblar och pyser, jätteblåa sjöar - av det mineralhaltiga vattnet och så förstås det makalösa månlandskapet som omger oss så långt ögat når. Nu var lavastenarna dessutom större.

Hann också med ett stopp vid "Bridge between two continents" - kanske inte så märkvärdig bro, men rätt häftigt att stå där med ett ben på Nordmerikas och ett på Europas kontinenter.

Vi hade bokat ett billigt hostel nära Keflavik - flygplatsen. När vi kom dit var det bommat i recptionen. Kl 16 kunde man checka in. Vi gjorde en tur ut på nordligaste udden och sen tillbaka. klockan var nu 16. Fortfarande ingen mänsklig varelse där.
Vi behövde åka till Blå Lagunen nu och bestämde oss att återvända när vi var rena och nöjda.

Blå lagunen var varmt och skönt, välordnat och häftigt! Mineralrik lera ingick för att kleta in ansiktet med - oerhört hälsosamt... EFter knappt 1,5 timme var vi nöjda och belåtna - och rena!

Åter till boendet. Ingen där. Däremot en telefon som man uppmanades ringa, för att checka in! Jag ringde och fick - just det - checka in per telefon! Hämta ut nyckeln själv, lämna uppgifter så han kunde dra pengar från kortet (mycket märkligt) och sedan tydliga direktiv om allt. Kändes inte helt optimalt och jag bad om kvitto, vilket han lovade komma förbi med. Har ännu inte sett något kvitto. Dock är summan korrekt som är dragen. Lär byta kort när vi kommer hem...

Nu har vi tömt bilen, packat ihop allt - utom sovsäcken som måste användas för första gången just i natt. Lakan kostar extra... Imorgon går planet kl 06.30 och innan det ska bilen tankas och lämnas - och hoppas godkännas utan skador! Vi kan i alla fall inte se några!

Island är ett otroligt land, som passar oss perfekt! Vi är inte alls klara här och kommer tillbaka! Nackdelen är ju att det är så vansinnigt dyrt. Till nästa gång hoppas vi Kent kan göra mig sällskap på vandringarna bara!!

Tack för att ni följt oss!

Ryker å kokar lite här å där

Handikappanpassat! Bra jobbat Island!

Vy från en av alla toppar som Elisabet klättrade upp på...Vackert!


Dags för ett bad och en timmes smärtlindring på sköna Blå Lagunen

Tja... vad ska man säga... från 8-10 till 3-4 på vas-skalan

Nu ska ansiktmasken duschas av och axlarna masseras

Månen eller Island?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar