lördag 19 november 2011

Hemma hos kung Juan Carlos I av Spanien!

Ännu en underbart trevlig dag med "Chefen", och jag längtar redan till nästa lördag, vår sista lördag för denna gång. Med en chef som Raffe så kan ett företag gå långt (vilket hans familjeföretag har gjort).
Vi har exakt samma arbetsmoral och engagemang för det jobb vi är satta att göra. Tänk om man haft honom som chef dom senaste 12 åren... WoW!

Att regnet gjorde oss sällskap var absolut inget problem denna dag, varmt trots blötan. Besöket på Real Alzacar var höjdpunkten, förutom frukosten.... Samma bar denna lördag som förra lördagen, Bar El Comercio - Bästa, godaste, största churrosen och mackorna... mmmmm så jävla gott...!

Till frukosten fick Raffe en bok av oss, Den goda viljan, av Ingmar Bergman på Spanska. Raffe har en samling på 8000 böcker, men ingen Bergman. Här känner man till Bergman på film, men inte i bokform - Nu har vi bidragit till en Svensk kulturell bokutveckling här i Sevilla.

En mycket glad Raffe på Bar El Comercio med sin nya bok nr 8001 - Den goda viljan, av Ingmar Bergman på Spanska.

På väg till stan med tunnelbanan denna regniga, varma dag. Här är det säkerhetsväggar så ingen ska kunna ställa sig i vägen för tuff tuff tåget.

Här framför Torre la Plata som vi passerat ca tusen gånger, men ändå inte "sett" det. Med en guide som Raffe så är varje del av Sevilla en ny upptäckt, trots att vi "sett" det mesta på egen hand.

Här ett vackert ålderdomshem med egen kyrka. Hit till åldringarnas kyrka är det kö för att gifta sig... för dom med mycket pengar.

Inne på Real Alzacar en avdelning med mosaik. Observera lejonet... påminner om något va...?

Regalskeppet Vasa? Nä, inte riktigt. Jag sa till Raffe att detta liknade Regalskeppet Vasa i Stockholm... Han svarade: "Ahhh... the ship that sank... haha... when it left the harbour..."

... Just det, Uppsalas lejon!

En av dom trånga korridorerna på Real Alzacar

Den lilla trädgården på Real Alzacar. På övervåningen i bild ser vi lyan som tillhör kung Juan Carlos I av Spanien. Här bor han när han behagar besöka Sevilla. Självklart gick vi upp och hälsade på...

... på övervåningen i väntan på att få gå in till kung Juan Carlos I av Spanien. Stor säkerhetskontroll likt den på flygplatser.

Knugens lilla trädgård med egna citroner i träden...

Här Sjunger Bettan I'm Singing in the rain... i knugens stora trädgård...

... But I do not i den mellersta trädgården...

... but I do it again...

...and again...

... Ok, enough is enough!!!
Nu vill jag hitta ut ur denna labyrint av trädgårdar!

Engelska parken i Real Alzacar.
"Vi dansar rumba i Engelska Parken, vi har planterat en kaktus på marken. En liten palm från en blomsteraffär den ställer vi där i Engelska Parken. Vi köper fem eller sex astrakaner och målar om dom till gula bananer och dekorerar för tre fyra kronor med äkta meloner i Engelska Parken."

Drottning i Knugens soffa.

Dessa enormt stora tygstyckena fanns det gott om på väggarna hos knugen...

... Många å stora!

Ännu en bild på Uppsalas lejon som prydde knugens väggar...

... på detta sätt.

Till sist ett porrfat. Massa nakna kvinns å annat... undrar vad kung Juan Carlos I av Spanien fick på denna tallrik?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar