onsdag 2 november 2011

Cementerio de San Fernando de Sevilla!

Igår på Allhelgonadagen (röd dag i Spanien) när vi var lediga från skolan, besökte vi Cementerio de San Fernando de Sevilla. Här var det en enorm rusning för att besöka kyrkogården. Folk kom med enorma blomkvastar, en del var så stora att dom körde dom på små vagnar. Utanför kyrkogården kunde man köpa fler om man ville, eller hade glömt att handla.

På långt håll kunde vi se att vi närmade oss. Här framför Bettan en familj som hade en varsin stor rosbukett med sig.

Framme. Första vi ser är dessa stora enorma blomsterstånden.

José Gómez Ortega (1895 - 1920) mausoleum, (kallades Gallito och senare Joselito), på kyrkogården i San Fernando, som gjorts av skulptören Mariano Benlliure.



Massor av dessa gator. Längre in så smalnar det av och blir mycket trångt... här kan man verkligen gå vilse...

Några av dom mindre mausoleumena.

Här hamna vi mitt i ett slagsmål mellan fyra damer (tanten i grönt var nog den som fick sista ordet och slaget). Här slogs det både med armarna och munnen. Stor folksamling blev det runt om som beskådade eländet.

Efter besöket blev det lunch och en efterrätt som heter *churro
*Churro eller churros som är ett spanskt bakverk som kan liknas vid en munk. En churro består av friterad deg baserad på vetemjöl eller potatis och är avlång, stjärnformad och antingen rak, böjd eller rund. I Spanien serveras churros vanligen med varm chokladsås eller fylld med chokladkräm, vaniljkräm eller kolasås, så kallad dulce de leche. Churros är nära besläktat med amerikanska doughnuts och portugisiska farturas. (källa wikipedia)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar