torsdag 13 december 2012

Projekt Sydostasien tar fart!

Hemma från en härlig resa i Budapest! Nu tar planeringen inför Sydostasien fart "på riktigt". Känns bara lite länge tills det är dags för avresa - mars 2013!!

En grov skiss över resrutt hade vi redan skapat - åtminstone vilka länder vi vill besöka vid detta tillfälle. Troligtvis blir det , som det ser ut idag, Thailand, Burma och Laos.

Vi flyger till Bangkok - bokat sedan tidigare - och tar oss därifrån med flyg in i Burma (i princip enda sättet att ta sig in i landet). Detta flyg är nu också bokat - vi flyger till Rangoon och tillbaka till Bangkok från Mandalay.

Nästa steg blir att ansöka om visa till Burma. Det finns flera olika alternativ. Eftersom vi har gott om tid på oss - men mindre tid i Bangkok när vi kommer dit - så väljer vi det traditionella sättet.

Våra visum kommer utfärdas i London. Man kan också ansöka om ett s k "visa on arrival", men detta upptäckte vi blev ganska mycket dyrare, med alla "administrativa avgifter". Ett annat alternativ är att göra själva ansökan när man är i Bangkok, men det blir för tidsödande att gå där och vänta en dag...Vi vill ju iväg!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar