lördag 29 december 2012

Burmaplaneringen i vårens Sydostasienresa!


Efter kontakt med både Londons och Berlins ambassader ang visumansökan till Burma, har vi nu ändrat oss. Det blir via Berlins ambassad. Enklare och tydligare instruktioner - och framför allt enklare att HITTA själva ansökan. Svaret vi fick från London, när vi ställde frågan om detta, var att vi kunde använda ett forumlär från vilket lands Burmaambassad som helst....förmodligen hittade dom den inte själva!

Ruttplaneringen fortsätter. Vi har också bokat hostel första natten i Bangkok - vi åker inte vidare in i Burma förrän dagen därpå. Ett flygplatsbyte måste också till för att komma med Burmaflyget.
.
Två nätter i Rangoon är också bokade - det är något man (bör) uppger när man gör själva visumansökan. Det är helt ok. Lite märkligare känns det att svara på "vilken hudtyp" man har...

Efter ett par dagar i huvudstaden Rangoon, kommer vi ta oss så sakteliga norrut. En dag i Bago, för att sedan troligen åka via några tågbyten i olika städer, till Kalaw. Därifrån kan man göra en trekking på några dagar till Inle Lake, vilket vi planerar för.

När vi känner oss nöjda där, är tanken att åka lite mer västerut - till Bagan och där kanske cyklar runt bland alla tempel.

Som det ser ut kommer vi nog kunna använda oss av en hel del tåg, även om bussen tydligen ska vara ett snabbare alternativ ibland och således säkert också kommer att nyttjas! Det är framför allt nattetid som tåget är att föredra - om det finns liggvagnar förstås!

Några dagar i Mandalay med omgivningen blir det, innan flyget tillbaka till Bangkok går den 26 mars.

Därefter går resan vidare norrut i Thailand....det jobbar vi vidare på nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar