fredag 8 oktober 2010

Sevilla Oktober 2010!

Sevilla, denna underbara stad som vi nu i höst ska leva -bo -studera och jobba i. Denna vistelse kommer att vara i tre månader, sen blir det hem och ordna för den stundande julen igen... OM... vi inte blir kvar förståss!?

Sevilla fick vi besöka två gånger eftersom tåg och bussar inte kunde ta oss efter dom vägar som vi ville, ibland får man bara gilla läget. Sevilla delas av floden Guadalquivir i två delar, och är den fjärde största staden i Spanien och är Andalusiens huvudstad. Det var en mycket trevlig stad, lugn, harmonisk och samtidigt så levande och full av liv och värme.

Vi kunde verkligen koppla av och "strosa" i denna stad, vilket annars inte är något vare sig för mig eller Bettan... vi gillar båda tempo, dessutom så var detta en bidragande orsak till att vi nu valde Sevilla till våra studier/jobb i höst... Vi lääängtar verkligen tillbaka!

Grand finale i tjurfäktningen denna kväll, här utanför arenan La Maestranza... och vi var där.

Under flera timmar så strömmade det in glada, tjoande människor till denna enorma arena.

Tjohooo... vem står där å vinkar mitt i bild?

Katedralen i Sevilla (formellt namn Catedral de Santa María de la Sede) är världens största romersk-katolska katedral (Peterskyrkan i Vatikanen är större, men det är en basilika och inte en katedral) med en altartavla som också anses vara världens största. Katedralen i Sevilla började byggas 1402 och stod inte färdig förrän slutet av 1500-talet. (källa: wikipedia)

Solnedgång på balkongen, strax bakom tjurfäktningsarenan.

Bron över floden Guadalquivir. (i handen en stor stark)

Tuff brud i lyxförpackning. (Observera alla hänglås på bron som en förklaring av kärlek som folk sätter dit från hela världen).

Vila efter en långpromenad vid floden Guadalquivir.

Hmmm... jaha, kanske dags för en kall bira nu?

Vanliga hus i Sevilla

Cyklar hade vi givetvis till vårt förfogande. En mycket bra stad att cykla i. Här har Uppsala kommun mycket att lära sig när det gäller att planera för gående och cyklister. Här finns det ett system där du tar en cykel, cyklar mot ditt mål och inom 30 min så byter du cykel vid en av dom många stationerna, och kan på det viset cykla gratis. Mycket populärt!

Mysiga små gator. Här fick vi lämna cykeln utanför.

Något lite större, än den gran vi fällde i stugan.

Paus vid Torre del Oro, ett vakttorn i Sevilla som byggdes under Almohaddynastin i början av 1300-talet.
... Snart, mycket snart är vi där igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar