lördag 13 juni 2015

Paris - Versailles!

Lördag. Vad gör man i Paris en lördag? Jo, styr kosan mot Versailles! Buss till tåget och lyckades faktiskt ta exakt rätt buss och gå av exakt på rätt hållplats för att komma med rätt tåg. Trevlig tågresa ut ur stan.

Versailles var en gång i tiden en bonnhåla med ett slott. Idag har det vuxit till en stor, välmående stad - med slott. Vi var många som tänkte oss en tripp dit! Horder med bussar och människor som snällt ställde sig i den obegripligt långa kön. Vi gjorde det inte! Dels var det dyrt och dels var kön löjligt lång!
Nöjde oss med att beskåda det hela utifrån och strosade sedan runt i stan en stund, lånade toan hos Mc Donald och avstod från en söt bebis t-shirt för 150 kronor...

Däremot blev det en crepe även idag - socker för mig och sylt för Kent. Sedan blev det tåget in mot Paris igen. Klev av vid vårt favvotorn Eiffeltornet. Aktiviteter på gräsmattorna runt tornet gjorde att det var ännu mer folk idag.

Buss tillbaka till hotellet för toabesök och inköp av lunch i vår supermarket. Därefter tog vi Montmartrebussen upp till Sacre Couer och slog oss ner på gräsmattan, för intag av mat och medhavd flaska vin. Trevligt, med utsikt över stan.

Tillbaka på hotellet insåg vi att vi räknat fel vid inköp av internet och att detta nu var slut. Vi fick alltså nöja oss med orkestrar och partaj utanför på gatan - är det lördag så är det!

En trevlig långhelg i Paris lider mot sitt slut. Imorgon går planet hem vid 10-tiden. En trevlig stad, med mycket att se! Dock dyrt! Vi kan konstatera att vårat max två- tre dagar i storstad håller. Hade vi varit på resande fot hade vi dragit vidare senast imorgon!

Framme vid lååååånga kön utanför slottet i Versailles...

... Nä, slott e inget för oss. Åker tunnelbana istället...

... å spanar in skrottornet från alla hörn.

Lunch! Vadå för kyrka??... ahaaa... Sacre Couer!

Sista kvällsbiran på "vår krog".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar