fredag 12 juni 2015

Paris - Notre Dame och 50 -årsmiddag!


Fredag och siktet inställt på Notre Dame - att börja med. Vi har verkligen utnyttjat våra kollektivtrafikkort! Oftast funkar det med buss - vilket är att föredra även med tanke på att tunnelbanan många gånger varken har hiss eller rulltrappa.

Det var en låååång kö utanför Notre Dame, men den rörde sig med förvånansvärt hög hastighet och eftersom det dessutom var gratis att gå in, följde vi massan in. Den var ju stor och fin, men inte såå fin. Sevillas katedral är snäppet bättre.

Vi har även besökt Jardin de Luxembourg, Paris näst största park, strosat runt i kvarteren kring Sorbonne - och ätit varsin crepe (pannkaka). Hittade ett trevligt och mer prisvänligt område därikring, där vi bestämde oss för att inta min 50-årsmiddag lite senare.

Gjorde en tur tillbaka till Eiffeltornet och det stod kvar även idag. Gratis toalett och vi slapp dessutom köa, etftersom Kent viftades förbi och hänvisades till handikapptoaletten.. jag hängde på!

Middagen blev en trerätters med en kall öl till. Ölen var dyrare än maten.. Mycket mätta - tack älskling! - återvände vi med metron till hotellet, där vi tog en lugn kväll och svor över dålig uppkoppling... det brukar ju vara så utomlands.. åtminstone på de ställen vi väljer bo på.

Fint fönster i kyrkan

Stor trädgård...

... med mycket gräsmatta å klippa

En damm där fisken vakade. Sakna flugspöt!

Dags å köa då...

Köad å klar med kyrkbesöket!

Hattprovning!...
Eller basker som man säger här i Paris!

Floden med Eifeltornet i bakgrunden.

Louvren med panoramautsikt

Koll i kartan igen...

50 -årsmiddagen.
Grattis igen, älskling! 

3 kommentarer: