fredag 6 april 2012

Kina 2012 - Hongkong!

Hongkong är idag, liksom Macao, en Speciell Administrativ Region i Kina enligt konceptet "Ett land, två system". Hongkong ligger söder om provinsen Guangdong och har en marknadsekonomi som är uppbyggd kring internationell handel.  Hongkong är idag ett av världens ledande finansiella centra. (källa: Wikipedia)

Hong Kong - Orientens Pärla är en pärla man bara måste se. Från Macao tog vi snabbfärjan till Victoria Harbour i Hongkong.
Ett mål som vi satt upp redan hemma var att besöka "The Peak". En fantastisk upplevelse att kunna se hela Hongkong från ovan. Att vandra runt berget är det bästa för att se det mesta av The Peak, en tur på en dryg timme.


Framme i Hongkong. Bekvämt, snabbt med denna färja

Hit ner på gatan nådde inte solen fram, trots det fina vädret. Skyskraporna såg till att hålla solen på avstånd i många kvarter

The Peak Tram tidig förmiddag. Vill du slippa timslånga köer ska du vara här tidigt.

Nu är det vår tur att kliva på för vidare färd upp...

... halvvägs upp och fotograferingen drar igång

Högst upp på The Peak - 552 möh. The Peak är det högsta berget i Hongkong.

Bäst att hålla i sig, här blåste det rätt bra

Första generationens Peak Tram... ett måste att kliva in i.

En kines som besökte berget för lite bilder

Utsikten åt vänster, därnere kom vi in med färjan från Macao...

Utsikten åt höger.

När vi kom ner så var köerna enorma för att komma med The Tram. Skönt att vi var här i tid på morgonen, nu kan vi ägna dagen åt annat i Hongkong än att köa till The Peak.

På väg ifrån Hongkong. Här pekar Bettan på The Peak som vi besökte.
Trots att skyskraporna låg tätt intill varandra så fanns det mer plats att bygga på och byggdes gjorde det - Hongkong fortsätter att växa på bredden.... och höjden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar