torsdag 13 oktober 2011

I jakten på viftande flaggor och nationaldagsfirande i Sevilla!

Igår firades Spaniens nationaldag. Dock en mycket diskret nationaldag, så diskret att den inte ens tituleras nationaldag, utan “Día de la Hispanidad”. Denna dag firas för att det är exakt 519 år sedan Columbus första gången landsteg i Amerika, året var 1492 - och det blev början till Spaniens nära relation till Latinamerika.

Día de la Hispanidad firas traditionsenligt med en militärparad på Avenida de la Castellana, i Madrid, med kungafamiljen och regeringen närvarande. På grund av krisen i landet har det utlovats en särskilt sparsam marsch. En budgetversion av nationaldagen alltså. Precis som hemma i Sverige den 6:e juni varje år, där kungafamiljen, den största socialbidragstagaren, tackar för årets bidrag från det svenska folket, så att dom kan fortsätta använda sina sportbilar, motorbåtar, flygplan, gigantiska sommarstugor, gigantisk våning i centrala Stockholm mm, mm. Dock ej några budgetvarianter.

Bettan och jag cyklade ner på stan för att kolla om folket var ute och firade och viftade med dom Spanska flaggorna, men det var som en vanlig söndag. Enda gången det viftas med flaggor är när det spanska fotbollslaget spelar.

Enda flaggan som vi såg var på Plaza de España som Bettan viftar med här... QUE VIVA ESPAÑA

Vi bestämde oss för att åka över till Triana istället, över den vackra bron Puente de Triana, för att besöka den stora vackra Parque los Principes.
(Triana är en stadsdel och administrativt distrikt i staden Sevilla och ligger på västra stranden av Guadalquivir floden.)

Här fanns det en massa ankor, vilket också parken är känd för.

Fanns även Juckapalmer att jucka mot.

Fjädrar i håret

Sevillas katedral och katedralens torn Giralda i bakgrunden, där skolan ligger, alltså vår skolgård.

Dags för lunch vid floden Guadalquivir.

Den vackra bron Puente de Triana i bakgrunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar