torsdag 21 april 2011

Marocko - Spanien mars 2011 - Malaga!

Nu har vi, efter en guppig båtresa tagit oss över Gibraltarsund till Algeciras, Spanien. Härifrån tog vi oss direkt vidare till Málaga, som blir vårt nionde och sista stopp på denna resa.

Málaga är en hamnstad på Costa del Sol (Spanska solkusten) och huvudstad i Málagaprovinsen i regionen Andalusien. Den är i storlek Spaniens femte stad med nästan 600 000 invånare. Staden ligger praktiskt taget på mitten av Costa del Sol.
Málaga är inte någon turistort i den bemärkelsen att den inte har många hotellplatser att erbjuda, men det är den enda storstaden på kusten och som har ett rikt affärsliv, till exempel finns varuhuskedjan El Corte Inglés där. Málaga är en miljonstad med en internationell flygplats (där vi ska övernatta) som är porten till södra Spanien för många soltörstiga svenskar.

Här landar de flesta för att åka härifrån, vidare till någon av Solkustens mer kända stränder. Det gjorde vi me, fast vi åkte hem till Sverige. Malaga, den Spanska solkusten, visa sig vara allt annat än en solkust när vi var här, det regnade konstant hela tiden. Eftersom vi skulle med flyget tidigt nästa morgon så blev vi kvar över natten på flygplatsen. Det händer ibland att vi sover på flygplatsen av praktiska skäl. Detta är ännu en av dom häftiga upplevelserna med vårt sätt att resa. Här kan vi snacka "All inclusive".
Nyanländ backpackers till Málaga

Se stan i regnet på solkusten

Shoppingtur

Ån som rinner ner till playan. Här nere i ån höll dom på att göra fint för turisterna. Precis som i Sevilla, så fanns det hänglås på bron som en förklaring av kärlek från folk från hela världen.

I väntan på bussen till flygplatsen så fick vi njuta av regnet utanför den stora tåg och -busstationen.

Väl inne i bussen så brukar vi kunna njuta av allt som vi passerar, men inte här på solkusten eftersom varenda ruta på bussen immade igen så fort dörrarna slog igen.

Hittat en perfekt plats på flygplatsen att övernatta på. Wirre och choklad får börja denna trevliga internationella kväll.

Stort eget rum...

Stor egen säng. Bettan längst in och jag ytterst. Fönster ut mot regniga Malaga city.

Malaga city by night, sett från vår stora säng.

Fredagsmys... Wirre, bira å Lonely planet.

Gomorron, dags att borsta gadden och checka in.
Marocko har varit helt underbart att resa runt i. Trevliga människor och platser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar